Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!
Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!
Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!
Δευτέρα-Πιπεριές με λουκάνικο
Συνταγή από:gourmed.gr
Συστατικά:
1 κιλό πιπεριές μακρόστενες πράσινες, κόκκινες και κίτρινες
½ κιλό λουκάνικο πρασάτο
15 ελιές μαύρες ζαρωτές
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
αλάτι & πιπέρι
Οδηγίες:
- Κόβουμε το λουκάνικο σε φέτες.
- Πλένουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε ροδέλες.
- Βάζουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε τα λουκάνικα και τα σοτάρουμε και από τις δυο μεριές.
- Αφαιρούμε τα λουκάνικα με μια κουτάλα και στη συνέχεια ρίχνουμε τις πιπεριές για να σοταριστούν καλά.
- Ξαναρίχνουμε τα λουκάνικα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε την ντομάτα, τις ελιές κομμένες σε φέτες, ένα ποτήρι νερό, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να βράσουν.
Δείτε ακόμη: Γεμιστα με πιπεριες φλωρινης ντοματινια και φετα
Τρίτη-Πατάτες ψητές με μπέικον και τυριά
Τετάρτη-Κρεμμυδόσουπα
Συνταγή από: mylady
ΥΛΙΚΑ
======
5 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο φρέσκο
λίγο ζαχαρίτσα στη μύτη του γλυκού του κουταλιού
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
4 φέτες ψωμί ψημένο σε φούρνο ή φρυγανισμένο στην φρυγανιέρα
Ένα κρασοπότηρο παρμεζάνα
Περίπου δύο με τρία νεροπότηρα ζωμός βοδινού (τον αγοράζετε σε μορφή κύβου – χρειάζεστε δύο κύβους – και τον διαλύετε σε ζεστό νερό).
4 κουταλιές κρέμα γάλακτος χτυπημένη πάρα πολύ καλά στο μπλέντερ σαν κρέμα μαγειρικής, συμπαγής και χωρίς να βάλουμε μέσα τίποτα
Αλάτι – πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βουτυράκι να λιώσει και προσθέτουμε όλα τα κρεμμύδια, τσιγαρίζοντας σε σιγανή φωτιά. Εκείνα θα βγάλουν όλα τους τα υγρά.
- Μετά, θα προσθέσετε τη ζαχαρίτσα και, λίγο μετά, το αλεύρι κι αφήνουμε όλα μαζί να πάρουν μια γερή βράση.
- Ρίχνουμε το ζωμό κι αφήνουμε τη σούπα μας να βράσει αρκετά μέχρι να μειωθεί ο όγκος των υγρών, για περίπου μισή ωρίτσα. Προσθέτουμε αλατάκι και πιπεράκι (κατά προτίμηση φρεσκοτριμμένο, γιατί δίνει άλλο άρωμα στη σούπα μας).
- Αδειάζουμε το μείγμα της κατσαρόλας σε μικρά ramekins (μικρά πυρίμαχα μπολάκια που ψήνουν σε μερίδες το φαγητό μας και σερβίρεται και μέσα σ’ αυτά το φαγητό, χωρίς να χρειαζόμαστε άλλο σκεύος). Πάνω από κάθε ramekin ρίχνουμε τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο τυρί της επιλογής σας και βάζουμε τα μπολ στο φούρνο, μέχρι το τυράκι να ροδίσει ή να λιώσει.
- Βγάζουμε έξω τα ramekin και από πάνω βάζουμε σε κάθε ένα από μια κουταλιά κρέμα γάλακτος σε συμπαγή μορφή. Αυτό θα λιώσει και θα δώσει μια απίστευτη νοστιμιά κι εμφάνιση στο φαγητό μας.
- Σερβίρουμε σε πιατάκια τα ramekin και στο κάθε πιάτο βάζουμε κι από μια φέτα φρυγανισμένο ή ψημένο ψωμάκι.
* εάν δεν έχετε ramekin, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, με την ίδια ακριβώς διαδικασία, πυρέξ διαφόρων μεγεθών.
Δείτε ακόμη:Φανταστική ομελέτα με λαχανικα
Πέμπτη- ομελέτα φούρνου
Δείτε τη συνταγή στο:daddy-cool.gr
Παρασκευή- Φακόρυζο
Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr
Δείτε ακόμη:Φανταστικά γεμίστα καλαμάρια απο τη Sofia Kara
Σάββατο-Παστίτσιο αλλιώτικο από τα άλλα
Δείτε τη συνταγή στο:daddy-cool.gr
Κυριακή-αρνάκι στο φούρνο με πατάτες
Δείτε τη συνταγή στο:caruso.gr
Πίτα Εβδομάδας:
Πίτα με κιμά, μπεσαμέλ & τυριά σε φόρμα
Συνταγή από:me-nu.gr
Για το μείγμα κιμά:
ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια, όχι εντελώς πολτοποιημένα
4 σκελίδες σκόρδου, όχι εντελώς πολτοποιημένες (να βρίσκουμε στο δόντι)
1 κιλό κιμά από μοσχαράκι
1 1/2 κούπας κόκκινο κρασί
800 γρ. ντομάτες κονσέρβας αποφλοιωμένες σε κομματάκια (2 κονσέρβες = 3 κούπες) ή 800 γρ. φρέσκες ώριμες ντομάτες (4 μέτριες = 3 κούπες), ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες, σε κομματάκια (για ατόφια τη γεύση των υλικών), με 1 κουταλάκι ζάχαρη και λίγο ντοματοπολτό (ο ντοματοπολτός προσθέτει γλύκα, συνοχή και χρώμα).
1-2 ξυλάκια κανέλας
6-8 μπαχάρια
2 φύλλα δάφνης
μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι και φρεσκοαλεσμένα πιπέρια
Για σφικτή μπεσαμέλ:
1 1/2 λίτρου γάλα
18 κουταλιές αλεύρι, (1 κουταλιά = 15 ml ή c.c.) = 1 κούπα και 1/8 κούπας (αμερικάνικο σύστημα για το μέτρημα των υλικών)
18 κουταλιές φυτική μαργαρίνη
αλάτι, άσπρο πιπέρι και μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
3 αυγά
τυριά: παρμεζάνα ανακατεμένη με Σαν Μιχάλη κατά προτίμηση, τριμμένα 200 γρ. σύνολο (2 κούπες)
4 φύλλα κρούστας
Διαδικασία:
1. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ελαφρά και μετά τον κιμά καλά. Σβήνουμε με το κρασί (περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ).
Προσθέτουμε την ντομάτα, τα ξυλάκια κανέλας, τα μπαχάρια, τα φύλλα δάφνης και σιγοβράζουμε με κλειστό καπάκι για 45΄. Προς το τέλος ρίχνουμε τον μαϊντανό, το αλάτι και τα φρεσκοαλεσμένα πιπέρια (προσέχουμε ώστε το μείγμα να μην έχει πολλά υγρά).
2. Βράζουμε το γάλα. Σοτάρουμε για 1΄ το αλεύρι στη μαργαρίνη. Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι άσπρο και μοσχοκάρυδο. Χτυπάμε και προσθέτουμε τα αυγά.
Αναμειγνύουμε με τα τυριά.
3. Αναμειγνύουμε το 1/3 του μείγματος της μπεσαμέλ με το μείγμα του κιμά.
4. Στρώνουμε καλά τα φύλλα στη φόρμα λαδώνοντας ένα-ένα με πινέλο (προσέχουμε να καλυφθεί και το κέντρο).
Προσθέτουμε τη μισή μπεσαμέλ, το μείγμα του κιμά και την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Στρώνουμε τα προεξέχοντα φύλλα προς τα μέσα, λαδώνοντας καλά και ραντίζουμε επάνω με λίγο νερό.
5. Ψήνουμε σε προθ. φούρνο 180°C για 1 ώρα περίπου, προσέχοντας να πάρει χρώμα από κάτω.
Αφήνουμε να κρυώσει, αναποδογυρίζουμε και ξεκουμπώνουμε τη φόρμα.
Γλυκά Εβδομάδας
- Βασιλόπιτα με γεύση μανταρινιών και σοκολάτας
Συνταγή από:kourdistoportocali
Υλικά:
Για το κέικ
– 250 γρ. βούτυρο αγελάδας (σε θερμοκρασία δωματίου)
– 4 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
– 2 νεροπότηρα ζάχαρη
– Ξύσμα από 4 μανταρίνια
– ½ νεροπότηρο συμπυκνωμένο γάλα και το υπόλοιπο ½ του ποτηριού χυμός μανταρινιών
– 2/3 κρασοπότηρου ουίσκι
– 500 γρ. αλεύρι Φαρίν απ
Για την κρέμα
– 400 ml χυμός μανταρινιών
– 50 γρ. βούτυρο αγελάδας
– 2 αυγά
– 4 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
– ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη (160 γρ.)
– 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Για την επικάλυψη
– 200 ml κρέμα γάλακτος
– 150 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα (σε κομματάκια)
– 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος (σε κομματάκια)
– 1 πρέζα αλάτι
– 1 κουτ. σούπας βούτυρο
Εκτέλεση:
1. Φτιάχνουμε πρώτα το κέικ: Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε διαδοχικά ζάχαρη και ένα-ένα τα αυγά, κατόπιν το ξύσμα μανταρινιών με το ουίσκι, συνεχίζουμε το χτύπημα στο μίξερ και στο τέλος προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με το ανάμεικτο γάλα και το χυμό μανταρινιών. Μόλις δούμε ότι το μείγμα είναι έτοιμο και αφράτο, σταματάμε το χτύπημα.
————————
2. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί Νο28 και απλώνουμε στο εσωτερικό του το μείγμα του κέικ. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 1 ώρα περίπου (ανάλογα και με το φούρνο μας). Αφού ψηθεί, αφήνουμε το κέικ να σταθεί για 1 τεταρτάκι και στη συνέχεια το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Καλό είναι, το κέικ να το φτιάξουμε από την προηγούμενη ημέρα ώστε να μπορέσουμε να το κόψουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια σε δίσκους, χωρίς να αντιμετωπίσουμε πρόβλημα με τη (μαλακιά) υφή του. Τέλος, χωρίζουμε το κέικ σε 3 ομοιόμορφους –όσο είναι δυνατόν- δίσκους (βάσεις) και τους αφήνουμε στην άκρη.
————————
3. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε κατά μέρος να πέσει η θερμοκρασία της. Σε κατσαρολίτσα, χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το χυμό μανταρινιών, τη ζάχαρη με το βούτυρο, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε, βάζοντας τα στη φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς και μόλις δούμε ότι η κρέμα αρχίζει και πήζει, την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία και απλώνουμε ποσότητες κρέμας στην επιφάνεια κάθε δίσκου-κέικ, βάζοντας τον ένα πάνω στον άλλον με μεγάλη προσοχή. Στο στάδιο αυτό της εκτέλεσης προσθέτουμε και το νόμισμα.
————————
4. Στο τέλος φτιάχνουμε τη γκανάζ: Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, χωρίς όμως να την αφήσουμε να βράσει. Έπειτα, την προσθέτουμε σε λεκανίτσα όπου έχουμε ήδη κομματιάσει τις δύο κουβερτούρες. Ρίχνουμε μια πρέζα αλάτι, το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει και γυαλίσει η σάλτσα. Την αφήνουμε να κρυώσει και τη στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια της βασιλόπιτας αλλά και στα πλαϊνά της. Τέλος, τη διακοσμούμε όπως θέλουμε… Καλή επιτυχία και καλή χρονιά!
Χρόνος εκτέλεσης: 120 λεπτά
- Κασιόπιτα μ κρέμα και γλάσο
Δείτε τη συνταγή στο:daddy-cool.gr
Δείτε εδώ όλες τις συνταγες που προτείνουμε για τη πρωτοχρονια
Ειδήσεις σήμερα
- Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί τρόφιμο με το μικρόβιο Listeria – Προσοχή μην το καταναλώσετε
- Μενού εβδομάδας από 25/11/2024 ως 01/12/2024 – Νηστεία Χριστουγέννων
- Η Γη της Ελιάς επόμενα επεισόδια Δ’ κύκλος : 59α, 59β, 60α, 60β, 61α
- Ανακαλείται ρόφημα σοκολάτας – Εντοπίστηκαν κομμάτια γυαλιού
- Καρέ μαλλιά: Τα 10 top trends του 2025 για τις πιο fashionable εμφανίσεις