Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!
Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!
Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!
Δευτέρα-Κριθαράκι με πολλά λαχανικά στο φούρνο
Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr
Τρίτη-Ριζότο με κοτόπουλο
Συνταγή από: supersyntages
Υλικά συνταγής:
- 1 στήθος κοτόπουλο
- 1 κρεμμύδι
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο φρέσκο
- 15 φλυτζάνι ρύζι καρναρόλι
- 1⁄2 κόκκινη πιπεριά
- 1⁄2 κίτρινη πιπεριά
- 1⁄2 πορτοκαλί πιπεριά
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία:
- Καταρχήν βράζουμε το κοτόπουλο σε ένα κατσαρολάκι με 1 λίτρο νερό.
- Μόλις είναι έτοιμο (το δοκιμάζουμε αν τρυπιέται εύκολα), βγάζουμε το κοτόπουλο απο το κατσαρολάκι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Το ζωμό το φυλάμε χωριστά.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατα προτίμηση σε ένα γουοκ τσιγαρίζουμε το βούτυρο με το κρεμμύδι και τις πιπεριές (αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και μερικούς κόκκους καλαμπόκι). Μόλις μαλακώσουν τα υλικά προσθέτουμε το ρύζι ωμό και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
- Στην συνέχεια ρίχνουμε λίγο απο τον ζωμό στο γουόκ μέχρι να καλυφθεί το ρύζι.
- Μόλις το ρύζι απορροφήσει τον ζωμό προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι.
- Συνεχίζουμε ρίχνοντας λίγο λίγο ζωμό μέχρι να γίνει το ρύζι. Δηλαδή προσθέτουμε λίγο ζωμό, μόλις απορροφηθεί δοκιμάζουμε το ρύζι, αν δεν είναι έτοιμο ρίχνουμε κι άλλο ζωμο κ.ο.κ. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε όλο τον ζωμό.
- Μόλις το ρύζι ψηθεί, αποσύρουμε απο την φωτιά και σερβίρουμε.
Tip: Αν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε τριμμένη φέτα από πάνω.
Δείτε ακόμη: Κοτόπουλο γεμιστό με παραδοσιακή γέμιση στη γάστρα.
Τετάρτη-Γίγαντες στο φούρνο με σπανάκι και τυριά
Συνταγή από: daddy-cool.gr
Πέμπτη- Σουτζουκάκια με σάλτσα τομάτας και πουρέ
Συνταγή από:sigmalive
Υλικά:
- 250 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
- 250 γραμμάρια χοιρινό κιμά
- 250 γραμμάρια αρνίσιο κιμά
- 1 κουταλάκι λιωμένο σκόρδο
- 1 κουταλάκι κύμινο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι σουμάκ (ανατολίτικο μπαχαρικό, με γεύση λεμονιού)
- 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι πάπρικα
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένο δυόσμο
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
- ½ ποτηράκι σόδα υγρή
Για την σάλτσα:
- 400 γραμμάρια τοματοχυμό Θρίαμβος
- 5 φρέσκιες τομάτες τριμμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ ποτηράκι κόκκινο κρασί
- 10 φύλλα βασιλικό ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι - 1 συσκευασία πουρέ Maggi
Εκτέλεση:
- Τοποθετείτε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά.
- Προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε το μισό ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρετε για 1-2 λεπτά.
- Σβήνετε με το κόκκινο κρασί και προσθέτετε το τοματοχυμό, τις φρέσκιες τομάτες, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε καλά, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε την σάλτσα να σιγοβράσει.
- Για να φτιάξετε τα σουτζουκάκια ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, τον μοσχαρίσιο κιμά, τον χοιρινό κιμά, τον αρνίσιο κιμά, το υπόλοιπο κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, το ελαιόλαδο, το σουμάκ, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, την υγρή σόδα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ζυμώνετε πολύ καλά.
- Πλάθετε τον κιμά σε ίσα σουτζουκάκια οβάλ σχήματος γύρω στα 40-45 γραμμάρια το καθένα.
- Τοποθετείτε τα σουτζουκάκια σε ένα αντικολλητικό ταψί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο κελσίου για 7-8 λεπτά.
- Όταν τα περάσουν τα 7-8 λεπτά αφαιρείτε τα σουτζουκάκια από τον φούρνο και τα βάζετε στην κατσαρόλα με την σάλτσα τομάτας και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 7-8 λεπτά.
- Ετοιμάζετε τον πουρέ Maggi ακολουθώντας τις οδηγίες πάνω στην συσκευασία.
- Σερβίρετε σε ένα μεγάλο ατομικό πιάτο τον πουρέ μαζί με τα σουτζουκάκια και την σάλτσα τομάτας.
Δείτε ακόμη:Κεφτεδακια λαχανικων….μια μοναδα
Παρασκευή- Ανάμεικτα λαχανικά λαδερό
Συνταγή στο: cooklos.gr
Υλικά συνταγής:
- 400γρ. αρακάς
- 200γρ. φασολάκια στρογγυλά κομμένα στη μέση
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 καρότα κομμένα σε κύβους
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. χυμό ντομάτας (φρέσκο κατά προτίμηση)
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία συνταγής:
- Σε κατσαρόλα σοτάρουμε στο μισό ελαιόλαδο το κρεμμύδι για περίπου 3 λεπτά, να μαραθεί, αλλά όχι να πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη ντομάτα, το λάδι και τον άνηθο. Σοτάρουμε για άλλα 10 λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας συμπληρώνουμε με νερό τόσο όσο να μισοσκεπάζει τα υλικά μας.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας με καπάκι και βράζουμεσε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και τον άνηθο και αφήνουμε για 10 λεπτά ακόμη.
- Σερβίρουμε.
Σάββατο- Μπαρμούνια φούρνου
Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr
Κυριακή- Χοιρινό με σέλινο στην κατσαρόλα
Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr
Πίτα Εβδομάδας
- Τυρόπιτα με γέμιση μπεσαμέλ
Συνταγή στο: daddy-cool.gr
Δείτε ακόμη: Μακαρονόπιτα στριφτή [από μακαρόνια που μας περίσσεψαν ]
Γλυκά Εβδομάδας
- Πορτοκαλόπιτα
Συνταγή στο: sokolatomania.gr
Υλικά :
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 1 ποτήρι ηλιέλαιο
- 230 γρ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (ή 2 κ.σ. , ή 20 γρ. )
- 2 βανίλιες
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι κατά προτίμηση στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά
Για το σιρόπι :
- 3 ποτήρια νερό
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- Ξύσμα από ένα ακόμα πορτοκάλι
- Σιρόπι σοκολάτας ή κανέλα για το σερβίρισμα.
Εκτέλεση :
- Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίχνουμε το ηλιέλαιο , τη ζάχαρη , το ξύσμα και τις βανίλιες . Τα ανακατεύουμε με σύρμα πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά και το γιαούρτι συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Τέλος προσθέτουμε το μπέικιν και το ενσωματώνουμε κι αυτό.
- Απλώνουμε τότε στο πάγκο εργασίας μας τα φύλλα και το κόβουμε κάθετα και οριζόντια σχηματίζοντας τετράγωνα κομμάτια . Παίρνουμε τότε ένα – ένα κομματάκι και το ρίχνουμε στο μίγμα που έχουμε ετοιμάσει . Με τη βοήθεια σπάτουλας τα πιέζουμε ώστε να υγρανθούν τελείως και τότε ρίχνουμε άλλη μια μικρή ποσότητα κομμένων φύλλων . Τα ενσωματώνουμε κι αυτά επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία ωσότου τελειώσουν όλα τα φυλλαράκια . Μεταφέρουμε το μίγμα τότε σε λαδωμένο παραλληλόγραμμο ταψί 26×33 ή σε στρογγυλό Νο 35 και ψήνουμε το γλυκό μας σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 30-40 λεπτά αφού έχουμε σιγουρευτεί ότι η πορτοκαλόπιτά μας είναι ροδοψημένη. Βγάζουμε το γλυκό απ’ το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει .
- Ετοιμάζουμε στη συνέχεια το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά του για 12 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά . Όταν το σιρόπι είναι έτοιμο , περιλούζουμε το πλέον κρύο γλυκό και το αφήνουμε μέχρι να το απορροφήσει τελέιως.
- Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με σιρόπι σοκολάτας ή πασπαλισμένο με κανέλα ή ακόμα και σκέτο . Είναι θεϊκό!!!!
- Κέικ βουτύρου δίχρωμο από τη Σόφη Τσιώπου
Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί τρόφιμο με το μικρόβιο Listeria – Προσοχή μην το καταναλώσετε
- Μενού εβδομάδας από 25/11/2024 ως 01/12/2024 – Νηστεία Χριστουγέννων
- Η Γη της Ελιάς επόμενα επεισόδια Δ’ κύκλος : 59α, 59β, 60α, 60β, 61α
- Ανακαλείται ρόφημα σοκολάτας – Εντοπίστηκαν κομμάτια γυαλιού
- Καρέ μαλλιά: Τα 10 top trends του 2025 για τις πιο fashionable εμφανίσεις