Close

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα διατροφής 6/2/17-12/2/17

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα διατροφής 6/2/17-12/2/17

Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!

Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!

Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!

Δευτέρα- Κριθαρότο με μανιτάρια και φέτα !

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα διατροφής 6/2/17-12/2/17   Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr

Τρίτη- Πατάτες με λουκάνικα στο φούρνο

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα διατροφής 6/2/17-12/2/17Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr

Τετάρτη- Λαχανόρυζο

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα διατροφής 6/2/17-12/2/17                            Δείτε τη συνταγή στο: sidagi.gr

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες πάπρικας
3-4 κόκκοι μπαχάρι
αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι καρολίνα
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα απαλή
1 μέτριο λάχανο κομμένο σε πολύ λεπτές λωρίδες
2 πράσα (το λευκό μέρος), πλυμένα και κομμένα σε ροδέλες
3 καρότα, τριμμένα στον τρίφτη του κρεμμυδιού

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε άφθονο αλατισμένο νερό και ζεματίζουμε το κομμένο λάχανο για 30 λεπτά. Διαφορετικά τα βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 6 λεπτά σε ανοξείδωτο μπολ και καλυμμένο με μεμβράνη από πάνω και το σουρώνουμε πολύ καλά.
Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα, τα καρότα και το λάχανο.
Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε τα λαχανικά για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίχνουμε το ρύζι, το μπαχάρι και την πάπρικα.
Προσθέτουμε βραστό νερό, τόσο ώστε να υπερκαλύψει το περιεχόμενο της κατσαρόλας κατά 2 δάκτυλα.
Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μουστάρδα.

Μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Προσθέτουμε τον άνηθο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Δείτε ακόμη: Πένες με σπανάκι

Πέμπτη-Λαζάνια με κιμά στο φούρνο

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα διατροφής 6/2/17-12/2/17Συνταγή στο: parenting.gr

Υλικά:

1 πακέτο λαζάνια
1/2 κιλό κιμά
ελαιόλαδο
4 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
300 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι, ή γκούντα ή όποιο άλλο τυρί θέλουμε
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4 ντομάτες ντομάτες
1 κουταλιά πελτέ από ντομάτα
1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
αλάτι-πιπέρι
λίγη ζάχαρη
τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση

1. Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο .
2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο
3. Βάζουμε και τον κιμά να τσιγαριστεί μέχρι να μαλακώσει και να πάρει χρώμα.
4. Μόλις πάρει χρώμα σβήνουμε με το κρασί .
5. Έπειτα προσθέτουμε τις ντομάτες και τον πελτέ και με λίγο νερό και ανακατεύουμε να γίνει όλο ένα μείγμα.
6. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε λίγη ζάχαρη και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει ο κιμάς.
7. Λίγο πριν το βγάλουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το μαϊντανό.
8. Παίρνουμε ένα πυρέξ και το βουτυρώνουμε.
9. Βάζουμε μια σειρά λαζάνια έτσι ώστε να καλύψουν όλη τη επιφάνεια.
10. Βάζουμε μια στρώση κιμά και λίγο τυρί.
11. Έπειτα βάζουμε ακόμα μια στρώση λαζάνια και από πάνω άλλη μια στρώση κιμά με τυρί.
12. Τέλος βάζουμε την τελευταία στρώση λαζάνια, από πάνω κιμά και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με τριμμένο τυρί και πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά.
13. Ψήνουμε για μισή ώρα περίπου ανάλογα με τον φούρνο στους 180 βαθμούς!

Δείτε ακόμη: Μανιτάρια ογκρατέν με πατάτες

Παρασκευή-Ρεβυθοκεφτέδες κοκκινιστοί

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα διατροφής 6/2/17-12/2/17    Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr

Δείτε ακόμη: Burger ψαριού: H πρόταση για να φάει το παιδί ψάρι

Σάββατο- Τσιπούρα στο φούρνο με λεμόνι

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα διατροφής 6/2/17-12/2/17Δείτε τη συνταγή στο: xrysessyntages

Υλικά για 4 άτομα:

1 μεγάλη τσιπούρα (1 1/4 κιλό περίπου ή 2.700 γρ. περίπου η καθεμιά),
2-3 λεμόνια,
2 μεγάλα κρεμμύδια σε ροδέλες,
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο + λίγο για το ταψί,
1 χούφτα κλωναράκια θυμαριού,
2 ντομάτες σε φετάκια ή μπόλικα ντοματίνια κομμένα στα δυο,
2 φύλλα δάφνης,
1/3 φλ. άσπρο ξηρό κρασί,
αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C και λαδώνετε ένα ταψί που να χωράει την τσιπούρα (ή τις τσιπούρες). Απλώνετε πάνω τις ροδέλες των κρεμμυδιών, τις αλατοπιπερώνετε ελαφρά, τις ραντίζετε με 1 κουταλιά ελαιόλαδο και 2-3 κουταλιές από το κρασί και βάζετε το ταψί στο φούρνο μέχρι να ετοιμάσετε το ψάρι (15 περίπου λεπτά).
Κόβετε 1-2 λεμόνια σε λεπτές ροδέλες (ανάλογα αν θα έχετε 1 ή 2 ψάρια) και στύβετε 1 λεμόνι για να πάρετε το χυμό. Κάνετε 3-4 χαρακιές με ένα κοφτερό μαχαιράκι και στα δυο πλευρά του ψαριού και μπήγετε μέσα ροδέλες λεμονιών κομμένες στα δυο. Ύστερα, γεμίζετε την κοιλιά του με φετάκια λεμονιών (3-4) και κλωναράκια θυμαριού. Το αλατοπιπερώνετε και το βάζετε στο ταψί. Βάζετε γύρω γύρω τις ντομάτες, τις αλατοπιπερώνετε και αυτές, προσθέτετε τη δάφνη, σκορπάτε το υπόλοιπο θυμάρι, τα ραντίζετε όλα με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο. Ρίχνετε στο ταψί το υπόλοιπο κρασί και το χυμό του λεμονιού. Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το βάζετε στο φούρνο.
Ψήνετε το ψάρι σκεπασμένο για 25 λεπτά, το ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά για να ροδίσει. Το σερβίρετε με τις ψητές ντομάτες και τα κρεμμύδια (θα είναι πολύ μαλακά) και τα υγρά του ταψιού σαν σάλτσα.

Κυριακή-Κοτόπουλο μαρσάλα με ρύζι

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα διατροφής 6/2/17-12/2/17                      Δείτε τη συνταγή στο: sidagi.gr

Υλικά:

Για 2 άτομα

2 φιλέτα κοτόπουλο από στήθος χωρίς κόκαλα
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
αλάτι, μαύρο πιπέρι
1/4 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
3/4 κουταλιά της σούπας βούτυρο κομμένο στη μέση
1/4 μικρό κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένη και πολτοποιημένη
1/2 κούπα κρασί Μαρσάλα
115 γραμμάρια φρέσκα λευκά μανιτάρια χοντροκομμένα
1/4 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
Θυμάρι
Δεντρολίβανο
1 κούπα ρύζι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα πιάτο ρίχνετε το αλεύρι, κορν φλάουρ, αλάτι, μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια αλευρώνετε τια δύο φιλέτα κοτόπουλου και από τις δυο πλευρές.
Ζεσταίνουμε το λάδι και 1/4 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία μέχρι το βούτυρο να λιώσει.

Ρίχνετε το κάθε φιλέτο κοτόπουλου στο τηγάνι και ζεσταίνετε πρωτά σε υψηλή θερμόκρασία και μετά χαμηλώνετε μαγειρεύοντας για 10 λεπτά περίπου και από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα το κάθε φιλέτο. Μεταφέρετε σε μια πιατέλα και κρατήστε το ζεστό.

Στον ίδιο χρόνο βράζετε το ρύζι σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά και μετά στραγγίζετε.
Ρίχνετετε το υπολοιπο βούτυρο στο τηγάνι προσθέτοντας το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο ανακατεύοντας και τηγανίζετε μέχρι το κρεμμύδι γίνει διαφανές. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε τα μέχρι μαραθούν.
Προσθέστε το κρασί Μαρσάλα και τον ζωμό και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μειωθεί ο ζωμός στο μισό. Πασπαλίστε με αλάτι, μαύρο πιπέρι δεντρολίβανο και θυμάρι. Ρίχνετε τη σάλτσα πάνω από το κοτόπουλο και σερβίρετε με το ρύζι.

Πίτα της Εβδομάδας:

  • Λαχανόπιττα με χυλό – Aυθεντική χωριάτικη πίτα από την Κοκκινοράχη Γορτυνίας!

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα διατροφής 6/2/17-12/2/17Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr

Γλυκά Εβδομάδας:

  • Κέικ με φρούτα
Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα διατροφής 6/2/17-12/2/17                     Δείτε τη συνταγή στο: sintagoules.gr

Υλικά:

2 1/2 κούπας φαρίν απ
1/ 4 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι σόδα
1 βιτάμ
11/4κούπας ζάχαρη
1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
4 αυγά
½ κούπας γάλα
1 κούπα βερίκοκα κομμένα
1/2 κούπας καρύδια χοντροκομμένα

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και τη σόδα. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, ρίχνοντας το ξύσμα, ένα ένα τα αυγά, και στη συνέχεια το αλεύρι με το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Τέλος ανακατεύουμε στο μίγμα τα βερίκοκα με τα καρύδια. Ψήνουμε το κέικ στους 175°C 1 ώρα. Αν θέλουμε γλάσο λιώνουμε 2 κουταλιές βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, ρίχνοντας ½ κούπα μαρμελάδα βερίκοκο και 2 κουταλιές νερό κι ανακατεύουμε το μίγμα στη φωτιά, 1 ‘-2’λεπτά.

Περιχύνουμε με το γλάσο όσο είναι ακόμη ζεστό.

  • Σοκολατένιες πεταλούδες

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα διατροφής 6/2/17-12/2/17        Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr