Close

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής 9/1/17-15/1/17

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής 9/1/17-15/1/17

Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!
Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!

Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!

  • Δευτέρα- Ρυζομπιφτέκια με δυόσμο και φέτα

evdomadieo-menou-91517-1_Συνταγή στο: daddy-cool.gr

  • Τρίτη-  Μελωμένο χοιρινό

evdomadieo-menou-91517-2_Συνταγή στο: daddy-cool

  • Τετάρτη- Ανάμεικτα λαχανικά λαδερά
evdomadieo-menou-91517-3_                                    Συνταγή από: cooklos.gr

Υλικά συνταγής:

400γρ. αρακάς
200γρ. φασολάκια στρογγυλά κομμένα στη μέση
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 καρότα κομμένα σε κύβους
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. χυμό ντομάτας (φρέσκο κατά προτίμηση)
1 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι

Διαδικασία συνταγής:

  • Σε κατσαρόλα σοτάρουμε στο μισό ελαιόλαδο το κρεμμύδι για περίπου 3 λεπτά, να μαραθεί, αλλά όχι να πάρει χρώμα.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη ντομάτα, το λάδι και τον άνηθο. Σοτάρουμε για άλλα 10 λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας συμπληρώνουμε με νερό τόσο όσο να μισοσκεπάζει τα υλικά μας.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας με καπάκι και βράζουμεσε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και τον άνηθο και αφήνουμε για 10 λεπτά ακόμη.
  • Σερβίρουμε.

Δείτε ακόμη: Κριθαράκι με πολλά λαχανικά στο φούρνο

  • Πέμπτη- Κοτόπουλο με κριθαράκι

evdomadieo-menou-91517-4_Δείτε τη συνταγή στο: me-nu.gr

  • Παρασκευή-Φασόλια χάντρες με ψητές πιπεριές φλωρίνης και θυμάρι

evdomadieo-menou-91517-5_Συνταγή στο:  daddy-cool.gr

Δείτε ακόμη: Τρίχρωμα μακαρόνια με αβοκάντο

  • Σάββατο-Σαγανάκι θαλασσινών με πιπεριές, ντομάτα και φέτα
evdomadieo-menou-91517-_     Συνταγή από: sintayes

Υλικά συνταγής:

400 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
200 γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα, σε λεπτές ροδέλες
150 μύδια χωρίς κέλυφος
3 πράσινες πιπεριές σε λεπτές ροδέλες
3 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης σε λεπτές ροδέλες
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομένο
250 γρ. ντομάτες φρέσκες, αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
2 κ.σ. ούζο ή 1/3 φλιτζανιού κρασί λευκό
250 γρ. φέτα σκληρή σε κυβάκια
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 φύλλο δάφνης
2 κόκκους μπαχάρι
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής:

  1. Βράζετε τα καλαμαράκια σε νερό με το φύλλο δάφνης και τους κόκκους μπαχάρι για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζετε.
  2. Σοτάρετε το κρεμμύδι στο λάδι μέχρι να μαλακώσει και προσθέτετε τις πιπεριές, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Όταν μαραθούν κι αυτές προσθέτετε την ντομάτα, τη ζάχαρη και το ούζο ή το κρασί και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να πήξει, χωρίς να στεγνώσει.
  3. Προσθέτετε τις γαρίδες, τα μύδια και τα βρασμένα καλαμαράκια. Αφήνετε να σιγοβράσει για 3-5 λεπτά ακόμα μέχρι να αλλάξουν χρώμα οι γαρίδες και σβήνετε τη φωτιά.
  4. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Παίρνετε ένα πλατύ πήλινο ή πυρίμαχο σκεύος (όχι μεταλλικό) και στρώνετε μέσα το φαγητό. Σκορπάτε από πάνω τη φέτα και το μαϊντανό και ψήνετε στο φούρνο για 10-15 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να κάνει μια ωραία κρούστα.
  5. Σερβίρετε το σαγανάκι ζεστό με φέτες καψαλισμένου ψωμιού αλειμμένες με λάδι και πασπαλισμένες με ρίγανη.

Σημείωση: Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα θαλασσινά της συνταγής με άλλα της αρεσκείας σας ή να αλλάξετε τη μεταξύ τους αναλογία. Πρέπει όμως να σιγουρευτείτε ότι ψήνονται όλα στον ίδιο χρόνο, αλλιώς βράζετε πρώτα τα πιο σκληρά θαλασσινά μόνα τους (καλαμάρια, χταπόδι, σουπιές) και μετά προσθέτετε τα μαλακά (γαρίδες, μύδια, κλπ).
* Αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα μύδια προτιμήστε τα πιο μικρά γιατί τα μεγάλα είναι πιο σκληρά.

  • Κυριακή- Enchiladas με κιμά και σάλτσα ντομάτας
evdomadieo-menou-91517-6_                       Συνταγή από: sidagi.gr

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

1 κρεμμύδι τριμμένο
2 τριμμένες ντομάτες
500 γραμμάρια κέτσαπ
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
2 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη
παρμεζάνα για το πασπάλισμα
1 πακέτο τορτίγιας μεγάλο μέγεθος
¾ του κιλού μοσχαρίσιου κιμά
½ ποτηράκι κόκκινο κρασί
1 ξυλάκι κανέλα
2 κουταλιές της σούπας ξερό βασιλικό

Εκτέλεση:

  • Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε 4 κουταλιές ελαιόλαδο το κιμά με το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί προσθέτουμε τη κανέλα, τη μια κουτάλια βασιλικό, τις 2 ντομάτες, το ένα κουταλάκι ζάχαρη και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά. Ύστερα αφαιρούμε και αφήνουμε το κιμά να κρυώσει. Όταν κρυώσει ρίχνουμε μέσα το φλιτζάνι παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα
  • Ετοιμάζουμε τη σάλτσα σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε μέσα το σκόρδο. Μόλις ξανθίσει το σκόρδο προσθέτουμε τη κέτσαπ, αλάτι, πιπέρι, την μια κουτάλια βασιλικό, τη μια κουτάλια του γλυκού ζάχαρη, και 1 ποτήρι νερό. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
  • Απλώνουμε κάθε τορτίγια στο πάγκο της κουζίνας και γεμίζουμε με ένα κουτάλι τον κιμά. Στη συνέχεια τυλίγουμε σφικτά και τοποθετούμε μια – μια στο πυρέξ. Στη συνέχεια τα περιχύνουμε με τη σάλτσα μέχρι να τα καλύψει, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τσένταρ και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.

Δείτε ακόμη: Σαλάτα φακές με ψητά παντζάρια

Πίτα Εβδομάδας:

  • Μανιταρόπιτα με ζαμπόν

evdomadieo-menou-91517-7_    Συνταγή στο: daddy-cool.gr

Γλυκά Εβδομάδας:

  • Παλμιέ με μέλι,ταχίνι και καστανή ζάχαρη

evdomadieo-menou-91517-8_Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr

  • Κέικ μαρμπρέ
evdomadieo-menou-91517-9_            Συνταγή από: sintages-jotis.gr

Υλικά:

1 Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
2 κουτ. σούπας Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
1½ φλιτζ. τσαγιού βούτυρο (250 γρ.) ή μαργαρίνη
½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη (440 γρ.)
4-5 αυγά – 1¼ φλιτζ τσαγιού Γάλα (260 ml)
βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση:

  • Χτυπάτε το βούτυρο, ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη και ένα-ένα τα αυγά. Συνεχίζετε το χτύπημα για 3 λεπτά. Προσθέτετε διαδοχικά τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ με το γάλα και το άρωμα ανακατεύοντας ελαφρά.
  • Παίρνετε 7 κουταλιές της σούπας ζύμης, προσθέτετε 2 κουταλιές της σούπας Κακάο ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε καλά. Στη φόρμα του κέικ στρώνετε τη μισή ζύμη, συνεχίζετε με το μίγμα του κακάο και τελειώνετε με το υπόλοιπο της ζύμης.
  • Με ένα πηρούνι ανακατεύετε ελαφρά για να ανακατευθούν οι στρώσεις και να δημιουργηθούν «νερά».
  • Βάζετε το μείγμα του κέικ σε 2 φόρμες 23×13 ή σε 2 στρογγυλές Νο 22 βουτυρωμένες και αλευρωμένες.
  • Ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο επί 1 ώρα.
  • Αφήνετε τα κέικ να κρυώσουν στις φόρμες για 10 λεπτά και ξεφορμάρετε.