Συνταγή για Εβραϊκό τσουρέκι Challah. Παραδοσιακό Εβραϊκό τσουρέκι Challah χωρίς ζάχαρη και χωρίς βούτυρο . Τσουρέκι αφράτο με μέλι ιδανικό και για παιδιά.
- νερό 2 1/2 κούπας χλιαρό
- ξερή μαγιά 1 κουταλιά της σούπας
- μελι 1/2 κούπα
- ζαχαρη 60 γραμμάρια
- ηλιέλαιο 4 κουταλιές της σούπας
- αυγα 2
- αλατι 1 κουταλιά της σούπας
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 8-9 κούπες
Υλικά
Σήμερα θα σας φέρουμε πιο κοντά με την εβραϊκή παράδοση ετοιμάζοντας για εσάς ένα εβραϊκό τσουρέκι Challah . Εμφανισιακά μοιάζει πολύ με τα παραδοσιακά τσουρέκια αν και δεν έχει ίνες .
Όπως και να ‘χει το Εβραϊκό τσουρέκι Challah είναι πεντανόστιμο και σίγουρα θα σας βάλει σε Πασχαλινή διάθεση. Φτιάχνεται πανεύκολα χωρίς να χρειαστεί να λερώσουμε πολλά σκεύη και μπορείτε να το προσφέρετε σαν σχολικό κολατσιό, να το απολαύσετε μαζί με τον καφέ σας και γενικότερα να το απολαύσετε όποτε θέλετε μέσα στη μέρα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Εβραϊκό τσουρέκι Challah
Εβραϊκό τσουρέκι Challah, τρώγεται σκέτο και ακόμα καλύτερα γίνεται υπέροχο french toast. Δεν ξέρω πραγματικά αν μπορώ να το πω τσουρέκι γιατί δεν έχει τις ίνες του τσουρεκιού αλλά είναι SUPER αφράτο και γευστικό.
Εκτέλεση για το Εβραϊκό τσουρέκι Challah
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το νερό, την ξερή μαγιά, το μέλι, το ηλιέλαιο, τα αυγά και το αλάτι. Ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός και αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε μία μία τις κούπες με το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Αφού αρχίζει και σφίγγει το μείγμα, βάζουμε το γάντζο και ζυμώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα.
Η ζύμη θα είναι έτοιμη όταν μαζευτεί σε μπάλα γύρω από το γάντζο. Παίρνουμε ένα μπολ και το λαδώνουμε. Βάζουμε την ζύμη σε αυτό το μπολ και την αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες. Αφού φουσκώσει την κόβουμε σε δύο κομμάτια και στην συνέχεια το κάθε κομμάτι το κόβουμε σε άλλα τρία κομμάτια και σχηματίζουμε πλεξούδες.
Δείτε ακόμα Τα τσουρέκια της Σαρακοστής
Τοποθετούμε τα ψωμιά μας στο ταψί του φούρνου και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για άλλη 1 ώρα. Στην συνέχεια ανακατεύουμε το αυγό και το νερό για το άλειμμα και αλείφουμε τα ψωμιά μας με το μείγμα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις, στη δεύτερη σχάρα και ψήνουμε για 25 λεπτά.
Tips για το Εβραϊκό τσουρέκι Challah
Μπορεί να χρειαστεί και ολόκληρο το αλεύρι. Η Ζάχαρη είναι προαιρετική. Αν είναι άγλυκα μπορείτε να προσθέσεται τη ζάχαρη αυτή που λέει ίσως και λίγο περισσότερη .Επίσης Μπορείτε να προσθέσετε μαχλέπι και κακουλέ για να σας μοιάζει πιο πολύ με τσουρέκι.
Την συνταγή την είδαμε στην αγαπημένη μας σελίδα Instasuntages
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr