Συνταγή για ελαφριά κολοκυθάκια στο ταψί με φέτα και ψιλοκομμένο μαϊντανό, για να γλιτώσουμε το τηγάνι και για να δοκιμάσουν τα παιδιά κολοκυθάκια. Το τέλειο φαγητό για αρχάριες στην μαγειρική.
- κολοκυθάκια 4 σε ροδέλες
- μαιντανος 1 ματσάκι ψιλοκομμένος
- φέτα 150 γραμμάρια τριμμένη
- σκορδο 2 σκελίδες
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- Καπνιστή πάπρικα Κατά βούληση
- ελαιολαδο 1/2 ποτήρι
- νερό 1/2 ποτήρι
Υλικά
Κολοκυθάκια με σάλτσα φέτας
Τα κολοκυθάκια μπορείς να τα βρεις όλο τον χρόνο και οι περισσότεροι από εμάς επιλέγουμε να τα τηγανίζουμε, να τα βάζουμε σε τουρλού ή να τα τηγανίζουμε. Σήμερα θα σας δείξουμε ένα ελαφρύ και μαμαδίστικο, εύκολο φαγητό για αρχάριες. Κολοκυθάκια στο ταψί με φέτα κα μαϊντανό που ακόμη και το παιδί θα σας ζητήσει δεύτερο πιάτο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα κολοκυθάκια φούρνου με φέτα:
Εκτέλεση
Αρχικά κόβουμε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες και τα βάζουμε στο ταψί με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα 100 γραμμάρια φέτας. Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδου ολόκληρες, αλάτι, πιπέρι και καπνιστή πάπρικα. Στο τέλος βάζουμε το ελαιόλαδο και το νερό.
Κολοκυθάκια με μελιτζάνες στη γάστρα
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, σκεπασμένο για 40 λεπτά. Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε και προσθέτουμε 50 γραμμάρια φέτας. Ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά. Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το φαγητό μέσα για 15 λεπτά, μέχρι να μείνει μόνο με το λάδι του.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Ελινα Σκλαβου
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Σχολεία : Η Ημερομηνία που παίρνουν βαθμούς στα Γυμνάσια και στα Λύκεια
- Άγιος Έρωτας: Ο Παύλος ανακαλύπτει ότι ο πατέρας Νικόλαος είναι αδερφός της Χαράς
- Η Γη της Ελιάς : Πεθαίνουν Μάνος και Μαρίνα
- Καιρός : Έρχεται πολική εισβολή με χιόνια στην Αθήνα
- HMPV : Τα συμπτώματα στα παιδιά – Όλα όσα χρειάζεται να ξέρουν οι γονείς για τον μεταπνευμονοϊό