Φαγητό με μανιτάρια για την νηστεία. Συνταγή για Μανιτάρια ραγού κοκκινιστά ένα Φαγητό με μανιτάρια για την νηστεία της σαρακοστης με κάστανα και ντοματίνια.
Η περίοδος της νηστείας εκτός από μία πολύ καλή αφορμή για αποτοξίνωση είναι και μία εξίσου καλή αφορμή για καινούριες και νόστιμες συνταγές γεμάτες εφευρετικότητα και νόστιμα υλικά. Όπως αυτό το Φαγητό με μανιτάρια για την νηστεία με ντοματίνια, καρότα, σκόρδα και κάστανα.
Τα μανιτάρια Ραγού Είναι ένα χορτοφαγικό νηστίσιμο φαγητό, κατάλληλο για παιδιά, για vegan, χορτοφάγους αλλά και ανθρώπους που νηστεύουν γεμάτο νοστιμιά και βιταμίνες. Φυσικά τα μανιτάρια μπορούμε να τα απολαύσουμε όλο τον χρόνο. Μπορείτε και να φτιάξετε μία ωραιότατη μακαρονάδα και να τα βάλετε από πάνω. Η ένα ριζότο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Φαγητό με μανιτάρια για την νηστεία- Μανιτάρια Ραγού:
Εκτέλεση για το Φαγητό με μανιτάρια για την νηστεία
Σε έναν πάγκο κοπής καθαρίζουμε το καρότο και το κόβουμε σε φέτες. Έπειτα αφαιρούμε τα στελέχη των μανιταριών, τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε μαζί με το καρότο, στην χύτρα. Συνεχίζουμε κόβοντας μερικά ντοματίνια στην μέση και αφήνοντας μερικά ντοματίνια ολόκληρα.
Τα ντοματίνια που τα κόψαμε στην μέση, τα πολτοποιούμε στο μούλτι μαζί με την πάπρικα. Βάζουμε στην χύτρα τον πολτό από τα ντοματίνια μαζί με τον κύβο λαχανικών και ανάβουμε την φωτιά. Μέχρι να πάρει βράση η σάλτσα καθαρίζουμε τα σκόρδα από την φλούδα και τα κόβουμε στα δύο.
Συνεχίζουμε με τα ντοματίνια που κρατήσαμε ολόκληρα, κόβοντάς τα κι αυτά στα δύο. Η σάλτσα μας στο μεταξύ έχει πάρει βράση και κοχλάζει. Προσθέτουμε τα σκόρδα και σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και αφού εξατμιστεί προσθέτουμε τα κομμένα ντοματίνια, την ρίγανη και το θυμάρι.
Δείτε ακόμα Κριθαράκι κοκκινιστό με μανιτάρια
Αποσύρουμε από την φωτιά την χύτρα. Στον πάγκο κοπής καθαρίζουμε τα μανιτάρια και ολόκληρα όπως είναι τα βάζουμε στο καλαθάκι ατμού της χύτρας με τα χτένια τους προς τα κάτω κάνοντας μία τρύπα με οδοντογλυφίδα στο κέντρο.
Κλείνουμε την χύτρα και μαγειρεύουμε τα μανιτάρια στον ανάλογο χρόνο. Στο μεταξύ βράζουμε τα κάστανα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Μόλις τα μανιτάρια είναι έτοιμα, ανοίγουμε την χύτρα, βγάζουμε το καλάθι ατμού, μεταφέρουμε τα μανιτάρια στον πάγκο κοπής και τα κόβουμε στα τέσσερα σε σχήμα σταυρού.
Βάζουμε τα μανιτάρια και πάλι στην χύτρα μαζί με τα κάστανα αυτήν την φορά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε κουνώντας κυκλικά την χύτρα. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Matula Giasirani
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή