Συνταγή για Φανουρόπιτα με ζαχαρόπαστα με μία ξεχωριστή τεχνική που την κάνει να γίνεται πολύ αφράτη και να μην σκάει στην επιφάνεια της.
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 1 1/2 φλυτζάνα του τσαγιού
- ζαχαρη 1 1/2 φλιτζάνα τσαγιού
- ελαιολαδο 3/4 της φλυτζάνα τσαγιού
- καρυδια 1/2 φλυτζάνα τσαγιού αλεσμένα
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 1 πορτοκάλι
- κανελά 1 κουταλάκι του γλυκού
- γαρίφαλο 1 κουταλάκι του γλυκού
- σοδα 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 1/2 φλυτζάνα τσαγιού
Υλικά
Σήμερα θα φτιάξουμε μία λαχταριστή νηστίσιμη φανουρόπιτα με ζαχαρόπαστα ,ξύσμα και χυμό πορτοκαλιού, κανέλα και γαρίφαλο που θα μοσχοβολήσει. Είναι μία παραδοσιακή φανουρόπιτα με μία ξεχωριστή τεχνική που την κάνει να γίνεται πολύ αφράτη και να μην σκάει στην επιφάνεια της.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την φανουρόπιτα την φτιάχνουμε είτε για να δοξάσουμε την γιορτή του Άγιου Φανούριου, είτε για να βρούμε κάτι, είτε για την ευλογία της. Αν λοιπόν θέλετε να φτιάξετε την πιο νόστιμη φανουρόπιτα αυτή η συνταγή είναι για εσάς. Υγεία και Ευλογία σε όλους.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την φανουρόπιτα με ζαχαρόπαστα:
Εκτέλεση για την φανουρόπιτα με ζαχαρόπαστα
Αρχικά διαλύουμε την σόδα μέσα στον χυμό πορτοκαλιού. Την διαλύουμε πάνω από το δοχείο μας γιατί αφρίζει. Προσθέτουμε τότε το ελαιόλαδο και την ζάχαρη και χτυπάμε το μείγμα στο μίξερ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αλεσμένα καρύδια, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και το γαρίφαλο.
Τέλος προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και τελευταίο το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Παίρνουμε ένα ταψί νούμερο 26 και στρώνουμε στον πάτο του ταψιού λαδόκολλα. Τα τοιχώματα του ταψιού τα λαδώνουμε καλά και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Δείτε ακόμα Φανουροπιτάκια της Βασούλας (βίντεο)
Στρώνουμε το μείγμα για την φανουρόπιτα στο ταψί και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 160 βαθμούς Κελσίου για 40-45 λεπτά. Αφήνουμε την φανουρόπιτα να κρυώσει μόλις ψηθεί και αφού κρυώσει την ξεφορμάρουμε πάνω στην πιατέλα.
Tips για την Φανουρόπιτα με ζαχαρόπαστα
Για τον στολισμό της φανουρόπιτας της φωτογραφίας χρησιμοποιήθηκε ζαχαρόπαστα. Συγκεκριμένα ανοίγουμε λευκή ζαχαρόπαστα με έναν πλάστη και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη για να μην κολλάει. Έπειτα δίνουμε το σχήμα που επιθυμούμε με κουπάτ. Διαφορετικά πασπαλίζουμε την φανουρόπιτα με ζάχαρη άχνη.
Πάνω στην μαργαρίτες της φωτογραφίας, η φίλη μας, έβαλε ασημένια καραμελάκια. Ο λόγος που δεν σκάει από πάνω η φανουρόπιτα είναι ότι την ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία και την σχάρα την βάζουμε χαμηλά.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Μαρινα Μισαηλιδου
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Καιρός : Μετά τις καταιγίδες έρχονται τα πρώτα χιόνια – Αναλυτικά οι περιοχές
- Ξεκινάει σήμερα η νηστεία των Χριστουγέννων : Τι είναι το Σαρανταλείτουργο
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη ξεκαθαρίζει στον Αργύρη πως δεν τον θέλει πια
- Άση Μπήλιου : Πανσέληνος Νοεμβρίου 2024 – Πώς θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα με σοκολάτα το 2024