Υλικά για ένα ταψακι
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 1/2 ποτήρι του νερού πορτοκαλάδα (ενα πορτοκαλάδα με ανθρακικο και μισο φυσικο χυμό πορτοκάλι και ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
1 κουταλάκι σόδα
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σπορέλαιο
1 χούφτα σταφίδες
Καρύδια χοντροκομμένα λίγο παραπάνω απο μιση κούπα
1 σφηνάκι κονιάκι
Κανέλα ένα κουταλάκι του γλυκού γεμάτο, ή δύο κοφτα
Μισό κουταλάκι γαρίφαλο τριμμένο
αχνή για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε τη σόδα μέσα στο χυμό να λιώσει. Μέσα στο μούλτι χτυπάμε τη ζάχαρη με το σπορέλαιο. Προσθέτουμε και το χυμο με το ξύσμα και μετά το κονιάκ.Ανακατεύουμε τα στερεά με μια σπάτουλα και μετά τα προσθέτουμε στα υγρά. Τις σταφίδες πριν τις προσθέσουμε τις μουλιάζουμε σε ζεστό νερό κάνα μισάωρο και μετα τις σκουπίζουμε πολύ καλά και τις αλευρώνουμε.Τις προσθέτουμε τελευταίες μαζί με τα καρύδια. Ψήνουμε στους εκατόν πενήντα βαθμούς σαράντα με πενήντα λεπτά σε αντιστάσεις .Μολίς κρυώσει προσθέτεται την άχνη ζάχαρη.βγήκε υπεροχή και πολύ αφράτη
Ειδήσεις σήμερα
- Κύκλωμα προστασίας: Αυτός είναι ο πασίγνωστος γόης Έλληνας ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Κλειστά σχολεία αύριο Πέμπτη (16/01) – Η Λίστα με τις περιοχές
- Άσπα Τσίνα: Πώς είναι σήμερα – Η συγκλονιστική αλλαγή στην εξωτερική της εμφάνιση
- Με δάκρυα στα μάτια ο Δημήτρης Αλεξάνδρου: Έχασα ό,τι πιο σημαντικό είχα στη ζωή μου – Η εξομολόγηση που ραγίζει καρδιές