Close
Φανουρόπιτα της μαμάς μου

Υλικά για ένα  ταψακι
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1  1/2  ποτήρι του νερού πορτοκαλάδα  (ενα πορτοκαλάδα με ανθρακικο και μισο φυσικο χυμό πορτοκάλι και ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
1 κουταλάκι σόδα
1  1/2 κούπα ζάχαρη
1  κούπα σπορέλαιο
1 χούφτα σταφίδες
Καρύδια χοντροκομμένα  λίγο παραπάνω απο μιση κούπα
1 σφηνάκι κονιάκι
Κανέλα ένα κουταλάκι του γλυκού γεμάτο, ή δύο κοφτα
Μισό κουταλάκι γαρίφαλο τριμμένο

αχνή για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε τη σόδα μέσα στο χυμό  να λιώσει. Μέσα στο μούλτι χτυπάμε τη ζάχαρη με το σπορέλαιο. Προσθέτουμε και το χυμο με το  ξύσμα και μετά το κονιάκ.Ανακατεύουμε  τα στερεά  με μια σπάτουλα και μετά τα προσθέτουμε στα υγρά. Τις σταφίδες πριν τις προσθέσουμε τις μουλιάζουμε σε ζεστό νερό κάνα μισάωρο και μετα τις σκουπίζουμε πολύ καλά και τις αλευρώνουμε.Τις προσθέτουμε τελευταίες μαζί με τα καρύδια. Ψήνουμε στους εκατόν πενήντα βαθμούς σαράντα με πενήντα λεπτά σε αντιστάσεις .Μολίς κρυώσει προσθέτεται την άχνη ζάχαρη.βγήκε υπεροχή και πολύ αφράτη

Φανουρόπιτα της μαμάς μουΦανουρόπιτα της μαμάς μου