ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10γρ μπεικιν
100γρ νερό
50γρ λάδι
50γρ βούτυρο
50γρ ζάχαρη
λίγο αλάτι
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
3 μήλα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
λίγη κανέλα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τρίβουμε τα μήλα και τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα.
Τα αφήνουμε να πιουν όλα τα υγρά τους.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Βράζουμε σε κατσαρόλα το νερό το λάδι και το βούτυρο για 2 λεπτά.
Κοσκινίζουμε αλεύρι με μπεικιν , προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη και ρίχνουμε τα υγρά υλικά μέσα στα στερεά.
Ανακατεύουμε με κουτάλι να γίνει μια ζύμη.παίρνουμε ζυμάρι σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού ,το ανοίγουμε με τα χέρια και βάζουμε λίγο από τη γέμιση.
Το κλείνουμε σε μπαλάκι.
Τα βάζουμε σε ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 μέχρι να ροδίσουν (περίπου 30 λεπτά).
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Eirini Maragou-
Ειδήσεις σήμερα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα :Το ηχητικό ντοκουμέντο με την Μουρτζουκου στα όρια της τρέλας που σόκαρε όλη την Ελλάδα
- Κώστας Λεφάκης: Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 04/11/2024 ως 10/11/2024 για όλα τα ζώδια
- Νεύτωνας : Η ανατριχιαστική προφητεία του 1704 για το τέλος του κόσμου
- Καταγγελία για ιερέα : Ντυνόταν με γυναικεία ρούχα και έβγαινε έξω
- Ο Τιμωρός επόμενα επεισόδια : 14, 15