Φανταστικά ντολμαδάκια γιαλαντζί με γιαούρτι
70 αμπελοφυλλα
2 φλυτζανια ρυζι
5-6 φρεσκα κρεμμυδακια
2 ξερα κρεμμυδια
1 ματσακι ανηθο
Λιγο δυοσμο φρεσκο
Αλατι/πιπερι
1 ποτηρι νερο
1 ποτηρι λαδι
Χυμο απο ενα λεμονι
Ζεματαμε ολα τα αμπελοφυλλα και τα βαζουμε το ενα πανω στο αλλο.
Ψιλοκοβουμε τα λαχανικα και τα βαζουμε σε μια κατσαρολα με το μισο ποτηρι λαδι και τα σωταρουμε.
Ξεπλενουμε το ρυζι σε ενα σουρωτηρι και το προσθετουμε στην κατσαρολα ανακατευοντας συνεχεια.Προσθετουμε ενα ποτηρι νερο,αλατι,πιπερι,τον ανηθο και τον δυοσμο ψιλοκομμενα και αφηνουμε 1-2′ να μαγειρευτει.
Τυλιγουμε ενα-ενα τα ντολμαδακια μας με μια κουταλια του γλυκου γεμιση.
Τα βαζουμε σε μια κατσαρολα το ενα κολλητα με το αλλο,αφου εχουμε στρωσει πρωτα μια σειρα απο αμπελοφυλλα στον πατο. Κανουμε οσες στρωσεις χρειαστει μεχρι να τελειωσουν.
Καλυπτουμε με μια στρωση αμπελοφυλλα και ενα πιατο.Ριχνουμε νερο μεχρι να τα καλυψει ελαφρως,μισο ποτηρι λαδι και χυμο απο ενα λεμονι.
Μαγειρεμα σε χαμηλη προς μεσαια φωτια για 1 ωρα.
Συνοδευουμε με στραγγιστο γιαουρτι.