Close

Φανταστικά παστάκια για κέρασμα με τυρί μασκαρπόνε και ινδοκάρυδο

Φανταστικά παστάκια για κέρασμα  με τυρί μασκαρπόνε και ινδοκάρυδο

 Πάστα με τυρί μασκαρπόνε και ινδοκάρυδο!

Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την πλούσια γεύση του συγκεκριμένου γλυκού, είναι μία γλυκιά έμπνευση με θεϊκή υφή και γεύση! Μοναδική γλυκιά πανδαισία γεύσεων! Απλά δοκιμάστε το και θα δικαιωθείτε για την προσπάθεια!

Εκτέλεση : 

Ξεκινάμε με το παντεσπάνι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο και το χτυπάμε 4-5 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει πάρα πολύ, 6-7 λεπτά. Μειώνουμε την ταχύτητα, ρίχνουμε ένα- ένα τα αυγά, φροντίζοντας το πρώτο αυγό να έχει αφομοιωθεί εντελώς στο μείγμα προτού ρίξετε το δεύτερο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το κακάο και τα κοσκινίζουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο και με σπάτουλα «διπλώνετε» το μείγμα, παίρνοντάς το από τη βάση και φέρνοντάς το στην επιφάνεια με μεγάλες απαλές κινήσεις. Σταματάτε μόλις τα υλικά ενσωματωθούν.

Φανταστικά παστάκια για κέρασμα με τυρί μασκαρπόνε και ινδοκάρυδο

Στο ταψί της κουζίνας στρώνουμε λαδόκολλα και προσέχουμε να περισσεύει αριστερά και δεξιά του ταψιού για να βγάλουμε εύκολα το παντεσπάνι. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο ταψί και με μία σπάτουλα το στρώνουμε ομοιόμορφα σε όλο το ταψί. Το ψήνουμε περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που την βάζουμε μέσα στο μείγμα. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά αφαιρούμε την λαδόκολλα και το τοποθετούμε σε ένα δίσκοεργασίας για να το δουλέψουμε αργότερα.

Φανταστικά παστάκια για κέρασμα με τυρί μασκαρπόνε και ινδοκάρυδο

Το επόμενο στάδιο είναι να ετοιμάσουμε την γέμιση της πάστας. Χτυπάμε το βούτυρο πολύ καλά στο δυνατό και ρίχνουμε και το τυρί στο μίξερ και το χτυπάμε μέχρι να ενωθεί με το βούτυρο. Θα γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη σιγά σιγά και ανακατεύουμε καλά με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθεί. Προσθέτουμε το αλάτι, τις βανίλιες και το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά. Αν σφίξει το μείγμα τότε προσθέτουμε λίγο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Φανταστικά παστάκια για κέρασμα με τυρί μασκαρπόνε και ινδοκάρυδο

Η γέμιση είναι έτοιμη και ξεκινάμε το στήσιμο της πάστας. Με τη βοήθεια ενός ποτηριού ή με ένα κουπάτ κόβουμε το παντεσπάνι στο σχήμα που θέλουμε. Μεταφέρουμε τον κάθε δίσκο από παντεσπάνι σε ένα δίσκο εργασίας για να στήσουμε πάνω του τις πάστες. Ζεσταίνουμε το γάλα και ανακατεύουμε το nesquik να διαλυθεί. Με ένα πινέλο ραντίζουμε το κάθε παντεσπάνι (προσοχή: δεν σιροπιάζουμε όπως την τούρτα, πολύ λιγότερο). Ρίχνουμε ομοιόμορφα επάνω την κρέμα μασκαρπόνε χωρίς να την απλώσουμε μέχρι την περίμετρο (αφήστε 1-2 εκατ. γιατί θα πάει μόνη της λόγω του βάρους του άλλου δίσκου από παντεσπάνι). Επάνω τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε με τον ίδιο τρόπο όπως το πρώτο.

Φανταστικά παστάκια για κέρασμα με τυρί μασκαρπόνε και ινδοκάρυδο

Ετοιμάζουμε την κρέμα γκανάζ. Βάζουμε τη σοκολάτα και το μέλι σε ένα μπολ.Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε καλά την κρέμα και μόλις πριν πάρει βράση αποσύρουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε στο μπολ με τη σοκολάτα. Αφήνουμε για ένα λεπτό και μετά με τη βοήθεια μιας κουτάλας ξύλινης ομογενοποιούμε το μείγμα ανακατεύοντας καλά. Προσθέτουμε λίγο λίγο σε κομματάκια το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και αυτό. Μοιράζουμε ισόποσα την γκανάζ στις πάστες μας περιχύνοντάς τες από επάνω και καλύπτουμε και τα πλαϊνά.

Φανταστικά παστάκια για κέρασμα με τυρί μασκαρπόνε και ινδοκάρυδο

 

Τοποθετούμε τον δίσκο εργασίας που δουλέψαμε τις πάστες μας στον καταψύκτη για περίπου ένα τέταρτο της ώρας. Σε μία πιατέλα βάζουμε ξύσμα κουβερτούρας και περνάμε μία μία τις πάστες κυλινδρικά να καλυφθεί η γκανάζ στο πλάι.

Φανταστικά παστάκια για κέρασμα με τυρί μασκαρπόνε και ινδοκάρυδο

Τέλος, διακοσμούμε τις πάστες με λίγο ινδοκάρυδο!

Φανταστικά παστάκια για κέρασμα με τυρί μασκαρπόνε και ινδοκάρυδο

Tips:

Βγαίνουν περίπου 6-7 πάστες, ανάλογα με το κουπάτ ή το μέγεθος του ποτηριού που θα χρησιμοποιήσουμε. Η πάστα θέλει να μείνει εκτός ψυγείου για τουλάχιστον 10 λεπτά πριν την σερβίρουμε, λόγω ότι σφίγγει η κρέμα και αλλάζει εντελώς η γεύση της! Σε περίπτωση που δε λιώσει τελείως η κουβερτούρα ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπολ στο κατσαρολάκι, το βάζουμε στη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε έως ότου λιώσει.

Καλή μας όρεξη !!