ΠΙΤΣΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΚΑΙ ΠΙΤΣΑ
Πιο νοστιμα πιτσοκουλουρα και πιο νοστιμη και αφρατη πιτσα δε εχετε φαει!
Υλικα
2 αυγα
500 γρ χλιαρο νερο
25 γρ αλατι
1 κ σ ζαχαρη
2 φακ ξηρη μαγια η 40 γρ νωπη
οσο αλευρι σηκωσει περιπου ενα κιλο!
1 φλυντζανάκι το μικρό του καφέ ελαιόλαδο
θυμαρι η ριγανη
Για τη γεμιση
2 κρεμμυδια ψιλοκομμενα
πρασινες και κοκκινες πιπεριες
μπεικον
γαλοπουλα
μανιταρια
edam
gouda
ντοματα χυμο η φρεσκια ψιλοκομμενη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζυμη
Σε ενα μεγαλο μπολ βαζω τη μαγια, τη ζαχαρη , το νερο και ανακατευω !Προσθετω τα αυγα το θυμαρι και το αλευρι με το αλατι!Ζυμωνω μεχρι να γινει μια ωραια ζυμη ευπλαστη!Την αφηνω να διπλασιαστει!
Για το μειγμα
Σοταρω το κρεμμυδι ,τις πιπεριες,το μπεικον τα μανιταρια ,τη γαλοπουλα ολα ψιλοκομμενα και στο τελος το χυμο ντοματας!
Χωριζω τη ζυμη σε μικρα μπαλακια σαν ενα μανταρινι και ανοιγω ενα μακροστενο φυλλο! Βαζω το μειγμα μου , ριχνω edam και gouda το τυλιγω,και το τοποθετω στο ταψι με τη λαδοκολλα με το ανοιγμα απο κατω!
Για την πιτσα ανοιγω ενα μακροστενο φυλλο οσο ειναι το ταψι μου!Αναλογα τι ταψι εχετε! Το βουτυρωνω και προσθετω το μειγμα μου με edam και gouda απο πανω!Ψηνω στους 180 β μεχρι να ροδισουν!Αναλογα το φουρνο!
Από την φίλη μου Σοφία Καρά
Ειδήσεις σήμερα
- Κύκλωμα προστασίας: Αυτός είναι ο πασίγνωστος γόης Έλληνας ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Η Γη της Ελιάς : Ο Στάθης εθίζεται άσχημα και τα χάνει όλα μαζί και την Ιουλία
- Καιρός : Πότε έρχεται Αρμαγεδδών ψύχους στην Ελλάδα
- Grand Hotel : Η Κυβέλη παραδέχεται ότι σκότωσε το Γαζή σε Πέτρο και Αλίκη