Τα τσουρεκάκια έχουν την ονομασία´Lussebullar’ και αποτελούν παραδοσιακή σουηδική νοστιμιά.
- μαγιά 1 κουταλιά ξερή ή 25γρ νωπή
- αλατι ½ κουταλάκι
- κρόκο Κοζάνης 0,25 γρ. ή ένα φακελάκι
- βουτυρο 60 γρ
- γάλα 1 φλιτζάνι
- μελι 5 κουταλιές
- γιαουρτι 5 κουταλιές
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 φλυτζάνια ή 450 γρ
- σταφίδες 30
- αυγα 1 κρόκο
Υλικά
Εκτέλεση
Φτιάξτε μια ζύμη με όλα τα υλικά, και αφήστε την να φουσκώσει. Μετά την χωρίζετε σε μπαλίτσες, τις πλάθετε σε κορδόνια και κατόπιν τα τυλίγετε σε σαλιγκαράκια.
Τα αφήνετε ξανά να φουσκώσουν και έτοιμα!
Για να ψηθούν χρειάζονται μόλις δέκα με δώδεκα λεπτά. Δεν είναι πολύ γλυκά, έχουν το κίτρινο χρώμα από τον κρόκο και μια υφή ανάμεσα στο ψωμί και στο ελληνικό τσουρέκι.
Η φίλη μας Αννα Κουσαθανα τα έκανε χωρίς σαφραν και Δείτε!!! Ξετρελάθηκε με τη γεύση και την ευκολία