Υλικα: (Για περίπου 30 κομματια)
Για τη ζυμη:
500γρ αλεύρι που φουσκωνει
250γρ βούτυρο λιωμένο
220γρ γιαούρτι
1 ασπράδι αυγού (το κρόκο τον κρατάμε για αλλειμα)
Μοσχοκάρυδο
Για τη γεμιση:
300γρ φέτα
1 αυγό
Μοσχοκάρυδο, πιπέρι
Εκτελεση:
Σε μπωλ βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια τρύπα στη μέση και ριχνουμε το βούτυρο, το γιαούρτι, το ασπράδι, μοσχοκάρυδο στη προτίμηση μας. Ζυμώνουμε και φτιάχνουμε 30 μπαλιτσες από τη ζύμη.
Σε ένα μπωλ βάζουμε τη φέτα και τη λιώνουμε με ένα πιρούνι. Ρίχνουμε το αυγό χτυπημένο, μοσχοκάρυδο και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε μια μπαλίτσα και την ανοίγουμε στη παλάμη μας και βάζουμε από τη γέμιση της φέτας. Διπλωνουμε στη μέση και κλείνουμε καλα δημιουργώντας ένα μισοφέγγαρο. (φωτογραφία στα σχολια).
Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια στο ταψί και αφού διαλύσουμε το κρόκο με λίγο νεράκι αλείφουμε τα τυροπιτάκια μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, αέρα στους 180°C για περίπου 40 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από τον φούρνο.
Το πόσα κομμάτια θα βγουν εξαρτάται Πόσο μεγάλα ή μικρά θα τα πλασουμε. Εγώ φτιάχνω και μεγάλες τυρόπιτες.
Το βούτυρο μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ηλιέλαιο.
Elena Psillia-οι χρυσοχερες-ηδες
Ειδήσεις σήμερα
- Καιρός : Μετά τις καταιγίδες έρχονται τα πρώτα χιόνια – Αναλυτικά οι περιοχές
- Ξεκινάει σήμερα η νηστεία των Χριστουγέννων : Τι είναι το Σαρανταλείτουργο
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη ξεκαθαρίζει στον Αργύρη πως δεν τον θέλει πια
- Άση Μπήλιου : Πανσέληνος Νοεμβρίου 2024 – Πώς θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα με σοκολάτα το 2024