Πάμε να φτιάξουμε μαρμελάδα καρότο για τα πιο νόστιμα και οικογενειακά πρωινά μας;
Μαρμελάδα καρότο
Εκτέλεση Συνταγής
Τρίβουμε τα καρότα σε τρίφτη. Μαζί με τη ζάχαρη και το νερό τα βάζουμε
σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε στο ψυγείο, την επόμενη μέρα βάζουμε
την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για να βράσει το μείγμα και ανακατεύουμε για να μην κολλήσει.
Αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει η μαρμελάδα και 3 λεπτά πρίν να την αποσύρουμε από τη φωτιά,
ρίχνουμε το χυμό λεμόνι. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα την αφήνουμε να κρυώσει και την διατηρούμε στο ψυγείο.
tips συνταγής
1) Για να καταλάβετε πότε η μαρμελάδα είναι έτοιμη και έχει «δέσει»,
βάλτε σε ένα πιατάκι λίγη μαρμελάδα και αφήστε την στο ψυγείο να κρυώσει. Πάρτε το πιατάκι και με το δάχτυλο
σας τραβήξτε μια γραμμή, εάν η γραμμή δεν κλείσει και μείνει σταθερή τότε η μαρμελάδα είναι έτοιμη.
2) Για να είναι πιο διάφανη η μαρμελάδα, την ώρα που βράζει μπορείτε να παίρνετε τον αφρό που βγαίνει
με μια κουτάλα τρυπητή.
Από την αγαπημένη μας Γιαγια Μαιρη εν Δράση
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή