Μαρμελάδα παντζάρι
κάθε φορά όλο και κάτι θα βρισκω να δημιουργώ με το αγαπημένο μου παντζαράκι
υλικά
800 γραμ παντζάρι βρασμένο με μια κουταλιά αλατι
600 γραμ ζάχαρη
1 κ,γ, κανέλα
30 γραμ χυμό λεμονιού
εκτέλεση
καθαρίζουμε πλένουμε και βράζουμε τα παντζάρια μας με ένα κουταλάκι του γλυκού αλατι!!! όταν είναι έτοιμα σαν να θέλουμε να τα κάνουμε σαλάτα τα στραγγίζουμε και τα ψιλοκόβουμε,τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και ριχνουμε από πάνω την ζάχαρη και τα αφήνουμε μια νύχτα στο ψυγείο να βγάλουν τα υγρά τους!!! την επόμενη μέρα τα βάζουμε στην φωτιά να βράσουν για 20 λεπτά περίπου!!! μόλις περάσουν τα 20 λεπτά βάζετε στην κατσαρόλα το ραβδομπλεντερ η’ βάζετε το παντζάρι στο μουλτι το χτυπάτε όσο εσείς θέλετε να είναι πολτοποιημένη η μαρμελάδα σας και το βάζετε πάλι στην φωτιά προσθέτοντας την κανέλα και το λεμόνι και το βράζετε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα σας! είναι από τις καλύτερες μαρμελάδες που έχετε δοκιμασει!!!!