Μια φανταστική μουστόπιτα χωρίς ζάχαρη. Είναι νηστίσιμη, είναι μέσα στην γλύκα και φυσικά είναι άκρως υγιεινή. Μπορείτε να την επιλέξετε αν για λόγους διατροφής ή υγείας δεν μπορείτε να φάτε ζάχαρη!
- πετιμέζι 1 κούπα
- πορτοκαλι 1 κούπα χυμό
- σπορέλαιο 140 ml ελαφρύ
- κανελά 2 κ.γ
- μοσχοκάρυδο 1/2 κ.γ κοφτό
- γαρίφαλο 1/4 κ.γ
- κονιάκ 1/2 σφηνάκι
- σταφίδες 3/4 κούπας μαύρη
- μπέικιν πάουντερ 1 κ.σ
- σοδα 1 κ.γ
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 1 500 γρ κοσκινισμένο
- σουσαμι Κατά βούληση για το πασπάλισμα
Υλικά
Επίσης είναι ένα ιδανικό γλυκό για τις περιόδους νηστείας. Η προετοιμασία του γλυκού μας είναι σχετικά εύκολη και γρήγορη! Μην φοβηθείτε να την δοκιμάσετε. Δείτε την συνταγή παρακάτω:
Εκτέλεση
Σε μία μπασίνα βάζουμε το πετιμέζι, τον χυμό πορτοκαλιού (κρατάμε λίγο για να διαλύσουμε την σόδα), το λάδι, το κονιάκ, την κανέλα και το γαρίφαλο και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Διαλύουμε στη συνέχεια την σόδα με τον χυμό που κρατήσαμε και ρίχνουμε το μείγμα στην μπασίνα. Ανακατεύουμε.
Δείτε ακόμα Κουλουράκια γιαουρτιού με άρωμα πορτοκάλι, χωρίς ζάχαρη!
Αλευρώνουμε ελαφρώς τις σταφίδες και τις αφήνουμε στην άκρη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε λίγο λίγο στο υγρό μείγμα ανακατεύοντας. Στο τέλος ενσωματώνουμε τις σταφίδες ανακατεύοντας απαλά.
Λαδώνουμε ένα ταψί 28 εκ. και στρώνουμε στον πάτο του ταψιού μια λαδόκολλα ίσα με την περίμετρό του. Γυρίζουμε το μείγμα στο ταψί και το στρώνουμε με ένα κουτάλι. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε την πίτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα για 50 λεπτά περίπου.
Ελέγχουμε με ένα μαχαίρι αν η πίτα μας είναι έτοιμη, πριν την σβήσουμε. Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει για 15 λεπτά, πριν την βγάλουμε από το ταψί.
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Tzela Antonopoulou στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr