Υλικά
1 lt φρέσκο γάλα
300 ml κρέμα γάλακτος
1/2 κούπας ζάχαρη
4 βανίλιες η 1 κ.γ. εσάνς βανίλιας
12 φύλλα ζελατίνης
Σιρόπι σοκολάτας παχύρρευστο ( αυτό για τα παγωτά)
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος.
Μόλις κάψει ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και τις βανίλιες.
Ανακατεύουμε με σύρμα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Σε μπολάκι με κρύο νερό μουλιάζουμε ένα ένα τα φύλλα ζελατίνης και μόλις μαλακώσουν τα στίβουμε και τα ρίχνουμε στο καυτό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς να διαλυθούν.
Μετά από 2-3 λεπτά αφαιρούμε από την φωτιά ,ρίχνομαι την πανακότα σε μια φόρμα σιλικόνης και την αφήνουμε στην άκρη για καμιά ώρα.
Μόλις κρυώσει την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες.
Μόλις περασει αυτό το διάστημα ξεφορμάρομαι σε μια πιατέλα και την περιχύνουμε με το σιρόπι σοκολάτας.
Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ειδήσεις σήμερα
- Στην Ευελπίδων η Ειρήνη Μουρτζούκου παίρνει τον δρόμο προς τον εισαγγελέα
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Η Γη της Ελιάς : Δεν θέλω να πληγωθείς – Ο Στάθης προσπαθεί να προστατέψει την Αριάδνη
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους