Υλικά
1 lt φρέσκο γάλα
300 ml κρέμα γάλακτος
1/2 κούπας ζάχαρη
4 βανίλιες η 1 κ.γ. εσάνς βανίλιας
12 φύλλα ζελατίνης
Σιρόπι σοκολάτας παχύρρευστο ( αυτό για τα παγωτά)
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος.
Μόλις κάψει ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και τις βανίλιες.
Ανακατεύουμε με σύρμα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Σε μπολάκι με κρύο νερό μουλιάζουμε ένα ένα τα φύλλα ζελατίνης και μόλις μαλακώσουν τα στίβουμε και τα ρίχνουμε στο καυτό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς να διαλυθούν.
Μετά από 2-3 λεπτά αφαιρούμε από την φωτιά ,ρίχνομαι την πανακότα σε μια φόρμα σιλικόνης και την αφήνουμε στην άκρη για καμιά ώρα.
Μόλις κρυώσει την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες.
Μόλις περασει αυτό το διάστημα ξεφορμάρομαι σε μια πιατέλα και την περιχύνουμε με το σιρόπι σοκολάτας.
Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ειδήσεις σήμερα
- Κύκλωμα προστασίας: Αυτός είναι ο πασίγνωστος γόης Έλληνας ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Κλειστά σχολεία αύριο Πέμπτη (16/01) – Η Λίστα με τις περιοχές
- Άσπα Τσίνα: Πώς είναι σήμερα – Η συγκλονιστική αλλαγή στην εξωτερική της εμφάνιση
- Με δάκρυα στα μάτια ο Δημήτρης Αλεξάνδρου: Έχασα ό,τι πιο σημαντικό είχα στη ζωή μου – Η εξομολόγηση που ραγίζει καρδιές