Υλικά συνταγής
2 φύλλα σφολιάτας
7 αυγά καλά χτυπημένα
400 ml φρέσκο γάλα
700 γρ. φέτα θρυμματισμένη
300 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση συνταγής
Σε μία λεκάνη χτυπάτε πολύ καλά τα αυγά, προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε.
Τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί το πρώτο φύλλο έτσι ώστε να καλύπτει τα τοιχώματα και το αλείφετε με λάδι και βούτυρο.
Ρίχνετε το μείγμα αυγού και γάλακτος και σκορπάτε τα τυριά. Κλείνετε την πίτα με το δεύτερο φύλλο και το αλειφετε με λάδι και βούτυρο. Αν θέλετε αλείφετε με και αυγό.
Ραντίζετε την πίτα με λίγο νερό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 1 ώρα περίπου.
πηγη icookgreek.com
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα