Εδω και πολυ καιρο ηθελα να κανω πορτοκαλοπιτα!!!!!Αποφασiσα λοιπον να κανω σημερα για πρωτη μου φορα.Πηρα τηλ τη φιλη μου την Αννα να μου δωσει συνταγη και μου εδωσε της Αργυρως!!!!!Δεν περιμενα πως ενα τοσο ευκολο και γρηγορο γλυκο θα εχει τετοια γευση!Σας δινω τη συνταγη!
Υλικά
1 πακετο φυλλο κρουστας,
1ποτηρι ηλιελαιο,
1 ποτηρι ζαχαρη,
ξυσμα απο ενα πορτοκαλι,
1φακελακι μπεικιν,
2 βανιλιες,
4 αυγα,
1κεσεδακι γιαουρτι
Για το σιροπι…2 ποτηρια ζαχαρη,3 ποτηρια νερο,ξυσμα απο 1 πορτοκαλι
Εκτέλεσγη
Προθερμαινουμε το φουρνο στους 180 βαθμους!!!Ανοιγουμε το φυλλο απο τη συσκευασια και το αφηνουμε να στεγνωσει για τουλαχιστον μιση ωρα,ωστε να κομματιαζεται ευκολα!!!!(εγω τα αφησα περισσοτερη ωρα να ξεραθουν καλα)!!Χτυπαμε στο μιξερ το σπορελαιο,τη ζαχαρη,τα αυγα,το γιαουρτι,τις βανιλιες και το ξυσμα!!!!!Μετα προσθετουμε το μπεικιν και συνεχιζουμε για λιγο το χτυπημα!!!!!Κομματιαζουμε τα φυλλα και τα προσθετουμε μεσα στο μειγμα και ανακατευουμε καλα με ενα κουταλι!!!!Λαδωνουμε ενα πυρεξ και αδειαζουμε το μειγμα!!!!Ψηνουμε την πιτα στις αντιστασεις για 30 με 40 λεπτα περιπου μεχρι να παρει ωραιο χρωμα!!!!Για να βεβαιωθουμε οτι εινα καλα ψημενη βυθιζουμε ενα μαχαιρι στο κεντρο!!!!Αφηνουμε την πορτοκαλοπιτα να κρυωσει καλα!!!!!Ετοιμαζουμε το σιροπι!!!!Βραζουμε τα υλικα για το σιροπι για 15 λεπτα!!!!(εγω τα εβρασα για 10 λεπτα)Οπως ειναι καυτο περιχυνουμε την κρυα πορτοκαλοπιτα ,την κοβουμε σε κομματια και την αφηνουμε να τραβηξει καλα το σιροπι!!!!
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια