Ένας γλυκός επίλογος λίγο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές λοιπόν!Eνα υπέροχο cheesecake μπανάνα. Βάση από digestive και λιωμένο βουτυράκι και από πάνω μια πολύ πλούσια και γευστική κρέμα.
cheesecake μπανάνα
Μερίδες: 1 τετράγωνο τσέρκι με διαστάσεις 30×30 εκ.
Υλικά
500 γραμμ. μπισκότα digestive θρυμματισμένα
220 γραμμ. βούτυρο λιωμένο
600 γραμμ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
500 γραμμ. morfat creamy (ή άλλη σαντιγί της προτίμησης σας)
200 γραμμ. ζαχαρούχο γάλα
3 μεγάλες ώριμες μπανάνες πολτοποιημένες σε μπλέντερ ή μούλτι
3 κουταλιές άχνη ζάχαρη
4-5 σταγόνες κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
λίγη σαντιγί για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
Εφαρμόζουμε το τσέρκι σε μια τετράγωνη πιατέλα.
Βάζουμε τα μπισκότα μαζί με το βούτυρο σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να μοιάζουν με βρεγμένη άμμο.
Στρώνουμε τα μπισκότα στην πιατέλα και πιέζουμε την επιφάνεια τους με την ανάποδη ενός κουταλιού για να γίνει επίπεδη.
Για την κρέμα, χτυπάμε με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα το morfat creamy να αφρατέψει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγη ώρα ακόμα. Σε δεύτερο μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα μαζί με την άχνη ζάχαρη.
Ενώνουμε τα δύο μίγματα, προσθέτουμε και τις μπανάνες και τα χτυπάμε όλα μαζί με το μίξερ μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη κρέμα. Ρίχνουμε τέλος το κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και το ενσωματώνουμε και αυτό.
Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από τη βάση και βάζουμε το cheesecake στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον να δέσει (ιδανικά για ολόκληρο το βράδυ).
Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, το χαράζουμε σε 24 ορθογώνια κομμάτια και διακοσμούμε καθένα από αυτά με λίγη σαντιγί.
Η συνταγή πρωτοδημοσιευτήκε στο προσωπικό μου blog theonewithallthetastes.com