Τι χρειαζόμαστε:
Για τη βάση:
2 μικρές συσκευασίες μπίσκοτα OREO (με κρέμα βανίλιας)
125 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη)
Για την καραμέλα:
βράζουμε ένα ζαχαρούχο γάλα για τρεις ώρες μέχρι να γίνει καραμέλα
Για την κρέμα μόκα βελουτέ:
400 γρ. γάλα εβαπορέ πλήρες
200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
125 γρ. ζάχαρη
1 αυγό μεγάλο + 2 κρόκους (από μεγάλα αυγά)
60 γρ. κόρν φλάουρ
125 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια
1 φακελάκι βανίλια
2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά nescafe+2 κουταλιές της σούπας γάλα εβαπορέ
100 γρ. σαντιγύ (προαιρετικά)
Για την σαντιγύ:
1 φακελάκι σαντιγί σε σκόνη
200 ml γάλα
Πώς το κάνουμε:
Για τη σαντιγύ:χτυπάμε το γάλα με τη σκόνη.
Για την κρέμα μόκα: Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα και την κρέμα γάλακτος, σε χαμηλή φωτιά για να ζεσταθούν.
Μόλις το μείγμα ζεσταθεί αλλά πριν βράσει βάζουμε το 1/3 σε ένα μπολ.
Σε ένα μπολ, αναμιγνύουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το αυγό και τους κρόκους και τα χτυπάμε με το “σύρμα” για 2 λεπτά.
Ρίχνουμε το χλιαρό γάλα μέσα στο μείγμα των αυγών, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Ύστερα, αυτό το μείγμα το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το γάλα, ανακατεύοντας γρήγορα μέχρι να πήξει η κρέμα μας.
Αποσύρουμε από την ηλεκτρική εστία και προσθέτουμε τα κομμάτια της κουβερτούρας, την βανίλια και τον καφέ διαλυμένο μέσα στο χλιαρό γάλα.
Αφήνουμε για 2 λεπτά να λιώσει η κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε και πάλι ένα ομοιογενές μείγμα.
Για τη βάση, τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι. Ρίχνουμε το βουτύρο και ανακατεύουμε καλά!
Τα στρώνουμε σε ένα μία κουμπωτή φόρμα (τσέρκι) 20-25 cm διάμετρο. Από πάνω ρίχνουμε την καραμέλα (να είναι σε υγρή μορφή για να απλώνεται καλύτερα).Πάνω από την καραμέλα ρίχνουμε την κρέμα μόκα και ύστερα τη σαντιγύ.Βάζουμε προαιρετικά νιφάδες σοκολάτας για στολισμό! Βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες μέχρι να σφίξει και να παγώσει το γλυκό!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μόλις η κρέμα κρυώσει, προσθέτουμε τη σαντιγύ ενώ την ανακατεύουμε με το “σύρμα” για να γίνει πιο αφράτη και αέρινη.
Μπορούμε να προσθέσουμε και μία κούπα τσαγιού φουντούκια ολόκληρα ανάμεσα στην καραμέλα και την κρέμα μόκα. Δίνουν μία ξεχωριστή αίσθηση και γεύση, ώστε να μην βαριέσαι το γλυκό!
Πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία χτυπάμε πρώτα τη σαντιγύ και την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει μεχρι να τελειώσουμε το γλυκό.
Όλα τα υλικά πρέπει να είναι χλιαρά για να δέσουν! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
syntagesthspareas
Ειδήσεις σήμερα
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Η πρώτη νύχτα στη ΓΑΔΑ
- Άγιος Έρωτας : Η Ολυμπία πιάνει τον πατέρα Νικόλαο σε οίκο ανοχής και το κάνει θέμα στην επισκοπή
- Ζώδια : Ανάδρομος Ερμής έως 15/12/2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους
- «Καλάθι των Χριστουγέννων» : Επιστρέφει με χαμηλότερες τιμές