Το κανταΐφι είναι το αγαπημένο σιροπιαστό γλυκό των γιορτινών ημερών,και όχι μόνο! Μετα το γαλακτομπουρεκο ειναι το αγαπημένο μου σιροπιαστο γλυκο!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 16-18 ΚΟΜΜΑΤΙΑ κανταΐφι
500 γρ. φύλλο για κανταΐφι σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα αμύγδαλα και καρύδια ψιλοκομμένα
1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη
2 κ.σ ζάχαρη
½ κ,γ τριμμένο γαρύφαλλο
1 κ.γ τριμμένη κανέλλα
1 κούπα φρέσκο βούτυρο λιωμένο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
5 κούπες νερό
5 κούπες ζάχαρη
3 κ.σ μέλι
2 ξυλάκια κανέλλα
4-5 καρφάκια γαρύφαλλο
2 βανίλιες
χυμό 1/2 λεμονιού
1 κ.σ γλυκόζη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύω σε ένα μπολ τα καρύδια,αμύγδαλα,κανελα,γαρίφαλο,φρυγανιά και ζάχαρη
Τυλίγω με γέμιση καταιφάκια όχι πολύ σφιχτά.Ανακατεύω το λάδι με τη φυτίνη.
Βάζω τα καταιφια σε λαδωμένο ταψάκι 30 εκ περίπου το ένα δίπλα στο άλλο.
Αλείφω πολύ καλά με το βούτυρο.(όλη την κούπα!).
Σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και ψήνω στους 180 για 25 λεπτά,βγάζω το αλουμινόχαρτο και ψήνω άλλα 20 λεπτά,να πάρουν ωραίο χρωματάκι.
Βράζω όλα τα υλικά για το σιρόπι εκτός από το μέλι και τη βανίλια 10 λεπτά να γίνει ελαφρά παχύρευστο σιρόπι.
Προσθέτω και το μέλι,τη βανίλια και ρίχνω το καυτό σιρόπι στα καυτά καταιφάκια.
Άν θέλουμε τα καταιφάκια μας νηστίσιμα,αντικαθιστούμε το φρέσκο βούτυρο με 1/2 κούπα σπορέλαιο και 1/2 κούπα φυτίνη!
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα