Υλικά
– Μπισκότα τύπου Πτι μπερ
Για τη γέμιση πρέπει να έχουμε:
– 400 ml κρέμα γάλακτος
– 5 κ.σ. κούσταρ πάουντερ ή άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια ή κορν φλάουρ
– 5 κ.σ. ζάχαρη
– 150 γρ. κουβερτούρα(εάν θέλουμε να είναι σοκολατένια αλλιως τη παραλείπουμε)
– 1 πρέζα αλάτι
– 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο, αν θέλουμε
– Για την επικάλυψη 200 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση
Διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου μέσα στο μισό γάλα.
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα με όλα τα άλλα υλικά – ζάχαρη, κουβερτούρα(εαν θέλουμε να είναι σοκολατένια), αλάτι. Πριν αρχίσει ο βρασμός προσθέτουμε το γάλα με το άνθος αραβοσίτου (βήμα 1). Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει η κρέμα. Την αφήνουμε να κρυώσει. Σκεπάστε με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα.
Αφού η κρέμα κρυώσει καλά, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο (εάν θέλουμε) και χτυπάμε με το μίξερ χειρός ή με το σύρμα ώστε να γίνει αφράτη, για 2 περίπου λεπτά.
Η κρέμα μας είναι έτοιμη! Απλώνουμε με μια σπάτουλα ανάμεσα στα μπισκότα και τα γλυκά μπισκότα μας είναι έτοιμα!
Αν θέλουμε τα καλύπτουμε με σοκολάτα, που έχουμε λυώσει σε μπεν μαρί! Στολίζουμε με τρούφα χρωματιστή και περιμένουμε να παγώσει η σοκολάτα!
Μπορείτε να τα προσφέρετε σε παιδικό πάρτι, τυλιγμένα σε καραμελόχαρτο!
Ειδήσεις σήμερα
- Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί τρόφιμο με το μικρόβιο Listeria – Προσοχή μην το καταναλώσετε
- Μενού εβδομάδας από 25/11/2024 ως 01/12/2024 – Νηστεία Χριστουγέννων
- Η Γη της Ελιάς επόμενα επεισόδια Δ’ κύκλος : 59α, 59β, 60α, 60β, 61α
- Ανακαλείται ρόφημα σοκολάτας – Εντοπίστηκαν κομμάτια γυαλιού
- Καρέ μαλλιά: Τα 10 top trends του 2025 για τις πιο fashionable εμφανίσεις