Αγαπημένο φαγητό ,αρέσει σε όλους και ιδιαίτερα στα παιδάκια !!
Υλικά
2 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε μπουκιές λίγο μεγάλες
1 κούπα αλεύρι
2 κούπες φρυγανιά τριμμένη
2 αυγά
2-3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές σούπας παρμεζάνα
αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Πλένουμε και στραγγίζουμε τις μπουκιές ,τις αλατοπιπερώνουμε .
Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά μαζί με μία κουταλιά λάδι και ελάχιστο αλάτι.
Σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο ρίχνουμε την φρυγανιά μαζί με την παρμεζάνα και ανακατεύουμε .
Σε άλλο κομμάτι αλουμινόχαρτο βάζουμε το αλεύρι ,
[Αλουμινόχαρτο σας λέω για να μην πλένουμε πολλά ]
Κυλάμε τις μπουκιές πρώτα από το αλεύρι τινάζοντάς τες λίγο,μετά βουτιά στο αυγό και τέλος κυλάμε τσο μείγμα φρυγανιάς παρμεζάνας .
Τώρα η τα τηγανίζουμε σε καλαμποκέλαιο η για πιο υγιεινά καλύπτουμε ένα ταψάκι με λαδόκολλα το περνάμε με λάδι σε όλη την επιφάνειά του και τοποθετούμε τις μπουκιές στην σειρά ψήνοντας στούς 200 βαθμούς εώς ότου πάρουν το γνωστό χρυσοκίτρινο χρώμα περίπου 30 με 35 λεπτά.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγη παρμεζάνα συνοδεύουμε η με σαλάτα η με πατατούλες τηγανιτές Καλή όρεξη !!
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα