Τι χρειαζόμαστε:
600 γρ. φράουλες
350 γρ. ζάχαρη
700 ml κονιάκ
3 ξυλάκια κανέλας
3 μοσχοκάρφια
Πώς το κάνουμε:
Πλένουμε τις φράουλες, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τις βάζουμε όπως είναι ολόκληρες σε γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κονιάκ, τη κανέλα και τα μοσχοκάρφια.
Ανακατεύουμε για να διαλυθεί η ζάχαρη και κλείνουμε το βάζο.
Το αφήνουμε έτσι σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για τουλάχιστον ένα μήνα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσέχουμε οι φράουλες που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι ώριμες αλλά γερές.
Πηγή: sintagespareas.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Τί ώρα κλείνουν τα Σούπερ Μάρκετ σήμερα Κυριακή 22/12
- Aνακαλείται μαρμελάδα – Εντοπίστηκαν κομμάτια πλαστικού
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 23/12/2024 ως 29/12/2024 για όλα τα ζώδια
- Μυρωδιά μούχλας στα πλυμένα ρούχα : Το κρυφό κουμπί στο πλυντήριο που θα τα κάνει μαλακά και μοσχομυριστά
- Μενού Χριστουγέννων 2024: Δείτε τις καλύτερες συνταγές για το Γιορτινό τραπέζι