Τι χρειαζόμαστε:
600 γρ. φράουλες
350 γρ. ζάχαρη
700 ml κονιάκ
3 ξυλάκια κανέλας
3 μοσχοκάρφια
Πώς το κάνουμε:
Πλένουμε τις φράουλες, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τις βάζουμε όπως είναι ολόκληρες σε γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κονιάκ, τη κανέλα και τα μοσχοκάρφια.
Ανακατεύουμε για να διαλυθεί η ζάχαρη και κλείνουμε το βάζο.
Το αφήνουμε έτσι σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για τουλάχιστον ένα μήνα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσέχουμε οι φράουλες που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι ώριμες αλλά γερές.
Ειδήσεις σήμερα
- Πότε κλείνουν τα σχολεία για το Πάσχα του 2025
- Άσχημες μυρωδιές στον φούρνο : Κάντε τον να μοσχομυρίζει με 2+1 φυσικά καθαριστικά
- Θάνατός 5 χρονης στο Ρίο: Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση- Το παιδί είχε άθλια εικόνα
- Πως θα καταφέρετε να δώσετε στο παιδί το φάρμακο χωρίς να το φτύσει και χωρίς να κάνει εμετό
- Ανακαλείται σοκολάτα – Εντοπίστηκε καρκινογόνα ουσία