Υλικά
1 κιλό κεράσια χωρίς κοτσάνια αλλά με τα κουκούτσια τους
800 γρ – 1 κιλό ζάχαρη
5 γαρύφαλλα,
2 ξύλα κανέλας
1 κιλό κονιάκ ή τσίπουρο
????????????????????????????
Πλένουμε καλά τα φρούτα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.
Βάζουμε τα φρούτα σε ένα μεγάλο βάζο μαζί με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά (αφού τα έχουμε πλύνει καλά) και τα αφήνουμε στον ήλιο μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να μην υπάρχει ούτε καν στον πάτο του βάζου για τουλάχιστον 40 μέρες.
Ξεκινάμε με τα 800 γρ ζάχαρης αλλά μιας και τα φρούτα μπορεί να είναι λιγότερο ή περισσότερο ξινά δοκιμάζουμε όταν λιώσει πια η ζάχαρη και αν χρειαστεί προσθέτουμε και την υπόλοιπη.
Μετά τις 40 μέρες προσθέτουμε και το κονιάκ στο βάζο και το αφήνουμε για άλλη μια εβδομάδα στον ήλιο
Τέλος το σουρώνουμε σε ένα τουλπάνι και κρατάμε το ποτό σε ένα μπουκάλι!
Katerina Kostanasiou-Tatsi”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.