Το μπισκοτόγλυκο που σας προτείνω σήμερα είναι ένας ανεπανάληπτος συνδυασμός κρέμας- μπισκότου με κόκκινα, τραγανά και λαχταριστά κεράσια. Θα ενθουσιαστείτε με αυτή τη συνταγή, γιατί είναι με ελάχιστα υλικά, φτιάχνετε σε χρόνο dt και το αποτέλεσμα της είναι άκρως δροσιστικό και ανεπανάληπτο.
Μικρά μυστικά!
Πως διαλέγω καλά κεράσια
Καλό είναι να διαλέγετε κεράσια με πλούσια σάρκα και γυαλιστερή φλούδα χωρίς σημάδια.
- Είναι καλύτερα να τα αγοράζετε μαζί με τα κοτσάνια τους. Τα σκουρόχρωμα κεράσια είναι πολύ γλυκά, ενώ τα ανοιχτόχρωμα πιο ξινά. (Μπορείτε να δοκιμάσετε και ένα καλέ πριν τα αγοράσετε.) εγώ αυτά τα υπέροχα κερασάκια τα αγόρασα από τα LIDL ήταν τα πιο ωραία που βρήκα και σε σούπερ τιμή. Επίσης να ξέρετε πως στα LIDL,εκτός από υπέροχα κερασάκια, θα βρείτε ζουμερά φρέσκα και πεντανόστιμα φρούτα και λαχανικά, σχεδόν όλα από Έλληνες παραγωγούς!
- Αν θέλετε να εμπλουτίσετε την γεύση του γλυκού σας μόλις είναι έτοιμη η κρέμα, μπορείτε να βάλετε μέσα μικρά κομματάκια από τα κεράσια (αν δεν σας αρέσουν τα κεράσια μπορείτε να βάλετε φρούτα όπως ροδάκινο, φράουλες κ.α. και να ανακατέψετε ελαφρά να πάνε παντού. Όπως φυσικά και να το στολίσετε από πάνω με ολόκληρα κομμάτια!)
Εμείς το φτιάχνουμε συχνά μιας και μπορούμε να κάνουμε πολλές παραλλαγές! Είναι εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο!
Υλικά συνταγής
Για τη κρέμα:
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί σαντιγί (αυτή στο τσίγκινο κουτάκι)
Για τη βάση:
1 – 2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι-μπερ (ανάλογα το σκεύος που θα το φτιάξετε)
λίγο γάλα
Για το ζελέ και το γαρνίρισμα:
2 φακελάκια ζελέ με γεύση κεράσι
1/2 κιλό κεράσια φρέσκα χωρίς κουκούτσι
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ για 10 λεπτά περίπου το ζαχαρούχο γάλα με την σαντιγί μέχρι να γίνει κρέμα.
Βουτάμε τα μπισκότα μας στο γάλα να μαλακώσουν λίγο και τα στρώνουμε στο ταψάκι μας.
Βάζουμε μία στρώση κρέμας και μετά άλλη μία στρώση μπισκότων και μετά πάλι κρέμα.
Έπειτα, σκεπάζετε με μεμβράνη την κρέμα, φροντίζοντας να μην ακουμπάει στην επιφάνειά της και βάζετε το πυρέξ στο ψυγείο για 1 ώρα ή μέχρι να κρυώσει εντελώς. Εάν θέλετε στην τελευταία στρώση προσθέτετε και κερασάκια όπως έκανα εγώ.
Μόλις κρυώσει η κρέμα ετοιμάζετε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσθέτετε στο έτοιμο ζελέ τα φρέσκα κεράσια, χωρίς τα κουκούτσια τους, κομμένα στα δύο και περιχύνετε το γλυκό. Το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να πήξει πολύ καλά.
(Εγώ επειδή έβαλα στη κρέμα δεν έβαλα στο ζελέ κεράσια)
Ειδήσεις σήμερα
- Γιορτινή μακαρονοσαλάτα για τραπέζι
- Η Γη της Ελιάς : Η Αμαλία δείχνει ξανά το πραγμάτικο της πρόσωπο και κλέβει την περιουσία των Βρεττάκων
- Βάσια Παναγοπούλου: Όταν η “σχέση της” με τον Γιώργο Νινιό κόντεψε να τα τινάξει όλα στον αέρα
- Ωράριο λειτουργίας καταστημάτων : Τι ώρα κλείνουν σήμερα Σάββατο 28/12
- Αυτή είναι η Μαύρη Χήρα των Χριστουγέννων που έριξε δηλητήριο σε Χριστουγεννιάτικο κέικ και σκότωσε αδερφές & την ανιψιά της