Είναι ΤΕΛΕΙΑ Τούρτα κορμός παγωτό φράουλα !!!
- μπισκότα 2 πακέτα πτι μπερ
- βιτάμ 250 γραμμάρια μαλακό
- κακαο 6 κουταλιές της σούπας
- γάλα 100 ml
Υλικά
- κρεμα γαλακτος 250 γραμμάρια φυτική
- ζαχαρούχο γάλα 1 κουτί
- γάλα εβαπορέ 1 κουτί
- βανίλια 1
- σιρόπι φράουλας
Για το παγωτό
- κρεμα γαλακτος 200 γραμμάρια
- κουβερτουρα 200 γραμμάρια
- σπορέλαιο 1 κουταλιά της σούπας
Για το γλάσο
Εκτέλεση:
Βάζουμε το βούτυρο με το κακάο στο μπολ και το δουλεύουμε!
Προσθέτουμε τα μπισκότα βουτώντας τα δευτερόλεπτα στο γάλα!
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και το τοποθετούμε κατάψυξη όλη νύχτα!
Για το παγωτό:
Χτυπάμε την κρέμα σε σφιχτή σαντιγί,ρίχνουμε σε δόσεις το ζαχαρούχο και τέλος ρίχνουμε το εβαπορέ και σιρόπι φράουλας και το χτυπάμε στο χαμηλό για 2 λεπτά (προσοχή πιτσιλάει).
Συναρμολόγηση:
Βγάζουμε το μείγμα κορμού από την κατάψυξη το τοποθετούμε σε τάπερ λίγο ψηλό το αφήνουμε 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου το ζυμώνουμε το ισιώνουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα παγωτού ανακατεύουμε με κουτάλι να εισχωρήσει μέσα και το τοποθετούμε στην κατάψυξη όλη νύχτα!
Την επόμενη φτιάχνουμε το γλάσο:
Το τοποθετούμε στο παγωμένο κορμό!!
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!