ΣΚΟΡΔΟΨΩΜΟ
Υλικα
250 gr. αλεύρι κιτρινο
250 gr. αλεύρι γ ο χ
1 φακ ξηρη μαγια
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
1 φλυτζανι φρεσκο ψιλοκομμενο βασιλικό η αποξηραμενο 2 κ σουπας
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι χοντροκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
340 ml. νερό χλιαρό
Σε ένα μπώλ βάζω το αλεύρι και προσθέτω τη μαγιά και τη ζάχαρη.
Προσθέτω το νερό και το αφήνω για 5 με 10 λεπτά.
Στη συνεχεια πολτοποιω το σκόρδο και ανακατεύω τον πολτό με το αλάτι.
Προσθέτουμε στο αλεύρι το ελαιόλαδο και το πιπέρι!.
Αρχιζω να ζωμωνω μέχρι να γινει μια εύπλαστη ζύμη που δε θα κολλαει χέρια μου!
Προσθετω στη ζύμη τον πολτό σκόρδου και τον βασιλικό ψιλοκομμένο και συνεχιζω το ζυμωμα μεχρι να ομογενοποιηθουν ολα τα υλικα!
Αφηνω τη ζυμη να ξεκουραστεί σκεπαζοντας την με μια πετσετα!
Μολις διπλασιαστει τη βαζω σε αλευρωμενο παγκο και κανω οτι σχεδιακι θελω!
Τοποθετω σε ταψι με λαδοκολλα αλειφω με λιγο λαδακι και ψηνω στους 180 β μεχρι να ροδισει!
Αντι για βασιλικο μπορειτε να βαλετε θυμαρι η ριγανη!
Ειδήσεις σήμερα
- Κύκλωμα προστασίας: Αυτός είναι ο πασίγνωστος γόης Έλληνας ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Κλειστά σχολεία αύριο Πέμπτη (16/01) – Η Λίστα με τις περιοχές
- Άσπα Τσίνα: Πώς είναι σήμερα – Η συγκλονιστική αλλαγή στην εξωτερική της εμφάνιση
- Με δάκρυα στα μάτια ο Δημήτρης Αλεξάνδρου: Έχασα ό,τι πιο σημαντικό είχα στη ζωή μου – Η εξομολόγηση που ραγίζει καρδιές