ΣΚΟΡΔΟΨΩΜΟ
Υλικα
250 gr. αλεύρι κιτρινο
250 gr. αλεύρι γ ο χ
1 φακ ξηρη μαγια
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
1 φλυτζανι φρεσκο ψιλοκομμενο βασιλικό η αποξηραμενο 2 κ σουπας
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι χοντροκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
340 ml. νερό χλιαρό
Σε ένα μπώλ βάζω το αλεύρι και προσθέτω τη μαγιά και τη ζάχαρη.
Προσθέτω το νερό και το αφήνω για 5 με 10 λεπτά.
Στη συνεχεια πολτοποιω το σκόρδο και ανακατεύω τον πολτό με το αλάτι.
Προσθέτουμε στο αλεύρι το ελαιόλαδο και το πιπέρι!.
Αρχιζω να ζωμωνω μέχρι να γινει μια εύπλαστη ζύμη που δε θα κολλαει χέρια μου!
Προσθετω στη ζύμη τον πολτό σκόρδου και τον βασιλικό ψιλοκομμένο και συνεχιζω το ζυμωμα μεχρι να ομογενοποιηθουν ολα τα υλικα!
Αφηνω τη ζυμη να ξεκουραστεί σκεπαζοντας την με μια πετσετα!
Μολις διπλασιαστει τη βαζω σε αλευρωμενο παγκο και κανω οτι σχεδιακι θελω!
Τοποθετω σε ταψι με λαδοκολλα αλειφω με λιγο λαδακι και ψηνω στους 180 β μεχρι να ροδισει!
Αντι για βασιλικο μπορειτε να βαλετε θυμαρι η ριγανη!
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα