ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ τελεια ιδέα;;;
Υλικα
2 φακ ξηρη μαγια
1 κ σ αλατι
2 κ σ ζαχαρη
4 αυγα
50 γρ. σπορελαιο
300 γρ γαλα
500 γρ φετα εβαλα αν θελετε μπορειτε να βαλετε λιγοτερη
1 φλ χλιαρο νερο για τη μαγια
1 κιλο αλευρι περιπου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ ενα μπολ βαζουμε τη μαγια τη ζαχαρη το νερο και λιγο αλευρι !
Ανακατευουμε και αφηνουμε το χυλο να βγαλει φουσκαλες μεχρι να γινει το προζυμι μας!!
Οταν ειναι ετοιμο το προζυμι μας βαζουμε και τα υπολοιπα υλικα και αρχιζουμε το ζυμωμα!Στο τελος θα βαλετε το τυρι!
.Αφηνουμε τη ζυμη να διπλασιαστει και τη σκεπαζουμε καλα σε ζεστο μερος!Αφου διπλασιαστει βαζουμε στον παγκο μας τη ζυμη και ανοιγουμε ενα φυλλο σε παχος ενος δαχτυλου! Kοβουμε με κουπ πατ στρογγυλα ζυμαρακια!
Παιρνουμε την κατσαρολα και αρχιζουμε να αραδιαζουμε τα στρογγυλα ζυμαρακια μας!
Στο πρωτο κανουμε μια μπαλιτσα για να σηκωθουν και υστερα αρχιζουμε να τα τοποθετουμε το ενα στο μισο του αλλου!.
Αφου τελειωσουμε τον πρωτο γυρω κανουμε το ιδιο και στο κεντρο!
Το ζυμαρακι που θα περισσεψει κανουμε ενα μικρο τυροψωμο η μικρα τυροψωμακια!
Αφηνουμε παλι να διπλασιαστουν!
Αλειφουμε με αυγο και λιγο λαδακι και ριχνουμε σουσαμι !
Ψηνουμε στα 180 βαθμους μεχρι να ροδισει!
Εγω το ψήνω σε κατσαρολα! Αν δεν εχετε μπορειτε να το ψησετε σε ταψακι μικρο για να γινει ομοιομορφο!