Προσθέτοντας ένα ή δύο απλά υλικά στο συνηθισμένο φαγητό μας μπορούμε να έχουμε ένα διαφορετικό πιάτο ώστε να μη μας φαίνεται μονότονο.
- φασολακια 1 κ. φρέσκα
- κρεμμυδι 1/2 ξερό ψιλοκομμένο
- καρότο 1 σε ροδέλες
- μανιταρια 5-6 άσπρα στρογγυλά σε φέτες
- πατατες 2 μέτριες
- μαιντανος 1 μικρό ματσάκι σε μικρά κομμάτια
- σάλτσα ντομάτας 3/4 φλ.
- ελαιολαδο 1/2 φλ.
- αλατι κατά προτίμηση
- πιπέρι κατά προτίμηση
- κανελά κατά προτίμηση
- ζαχαρη λίγο
- πάπρικα κατά προτίμηση
- φρυγανιά 1 - 2 κ.γ. τριμμένη
Υλικά
Εκτέλεση:
Βάζουμε το νερό να βράσει και ρίχνουμε τα φασολάκια.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το καρότο σε ροδέλες, τα μανιτάρια σε φέτες και το μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Δείτε ακόμα: Φασολάκια στύπα. Τα ποντιακά τουρσιά
Ρίχνουμε τη σάλτσα και κλείνουμε το καπάκι να συνεχίσει το φαγητό να βράζει.
Δείτε ακόμα: Φασόλια με ρύζι
Τα τελευταία 10′ – 15′ βάζουμε αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, κανέλα, πάπρικα,
και το λάδι. Αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να πιει το περισσότερο νερό και να μείνει κυρίως με τη σάλτσα και το λάδι του.
Προαιρετικά, αν θέλετε το φαγητό λίγο πιο πηχτό προσθέστε 1 -2 κ.γ. τριμμένη φρυγανιά τα τελευταία 5′ πριν το σβήσετε.
Μικρές λεπτομέρειες:
Αν σας αρέσουν τα τσιγαριστά φαγητά μπορείτε αρχικά, πριν το βράσιμο να τσιγαρίσετε τα φασολάκια με το κρεμμύδι και στη συνέχεια να προσθέσετε τη σάλτσα και το νερό.
Πηγή: thisauroikouzinas-syntagesΕιδήσεις σήμερα
- Κλειστά Σχολεία μέχρι και τα Χριστούγεννα – Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών
- Design Your Christmas Tree με DIY Στολίδια με τις Φωτογραφίες των Παιδιών
- Αστυνομικός της Βουλής : Μέλος σε σκοτεινή αίρεση ο 45χρονος
- Κώστας Δίγκας : Ο Πρωταγωνιστής της “Λάμψης” με τις φανατικές θαυμάστριες σήμερα στα 68 του παραμένει γοητευτικός
- Βήμα βήμα πως να φτιάξετε αλμυρό Χριστουγεννιάτικο σπιτάκι