Προσθέτοντας ένα ή δύο απλά υλικά στο συνηθισμένο φαγητό μας μπορούμε να έχουμε ένα διαφορετικό πιάτο ώστε να μη μας φαίνεται μονότονο.
- φασολακια 1 κ. φρέσκα
- κρεμμυδι 1/2 ξερό ψιλοκομμένο
- καρότο 1 σε ροδέλες
- μανιταρια 5-6 άσπρα στρογγυλά σε φέτες
- πατατες 2 μέτριες
- μαιντανος 1 μικρό ματσάκι σε μικρά κομμάτια
- σάλτσα ντομάτας 3/4 φλ.
- ελαιολαδο 1/2 φλ.
- αλατι κατά προτίμηση
- πιπέρι κατά προτίμηση
- κανελά κατά προτίμηση
- ζαχαρη λίγο
- πάπρικα κατά προτίμηση
- φρυγανιά 1 - 2 κ.γ. τριμμένη
Υλικά
Εκτέλεση:
Βάζουμε το νερό να βράσει και ρίχνουμε τα φασολάκια.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το καρότο σε ροδέλες, τα μανιτάρια σε φέτες και το μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Δείτε ακόμα: Φασολάκια στύπα. Τα ποντιακά τουρσιά
Ρίχνουμε τη σάλτσα και κλείνουμε το καπάκι να συνεχίσει το φαγητό να βράζει.
Δείτε ακόμα: Φασόλια με ρύζι
Τα τελευταία 10′ – 15′ βάζουμε αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, κανέλα, πάπρικα,
και το λάδι. Αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να πιει το περισσότερο νερό και να μείνει κυρίως με τη σάλτσα και το λάδι του.
Προαιρετικά, αν θέλετε το φαγητό λίγο πιο πηχτό προσθέστε 1 -2 κ.γ. τριμμένη φρυγανιά τα τελευταία 5′ πριν το σβήσετε.
Μικρές λεπτομέρειες:
Αν σας αρέσουν τα τσιγαριστά φαγητά μπορείτε αρχικά, πριν το βράσιμο να τσιγαρίσετε τα φασολάκια με το κρεμμύδι και στη συνέχεια να προσθέσετε τη σάλτσα και το νερό.
Πηγή: thisauroikouzinas-syntagesΕιδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Αποχωρεί πασίγνωστος πρωταγωνιστής από τη σειρά και μόλις το ανακοίνωσε
- Λεκέδες από σκουριά στα πλακάκια: Καθαρίστε ακόμη και παλιούς λεκέδες με αυτούς τους τρόπους
- Grand Hotel : Η Αγγέλα θάβει τον γιο της- Πεθαίνει στα χέρια της
- Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση της Ειρήνης Μουρτζούκου -Έφτασε η ώρα για απαντήσεις
- Στέλιος Κρητικός :Καθηλώνει με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει- Το θετικό τεστ για καρκίνο