Φασόλια πιάζ
Άλλη μια πρόταση για το τραπέζι της καθαράς δευτέρας
υλικά
300 γραμ μαυρομάτικα φασόλια
2 φύλλα δάφνης
1 καρότο τριμμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 πιπεριά ψιλοκομμένη σοταρισμένη με λίγο λαδάκι
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
ελαιόλαδο
μπαλσάμικο ή λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
εκτέλεση
καθαρίζουμε πλένουμε και βράζουμε για 5 λεπτά τα φασόλια μας και πετάμε το πρώτο νερό.
Ξαναγεμίζουμε την κατσαρόλα μας καθαρό νεράκι και τα βράζουμε χωρίς να βάλουμε αλάτι. αυτό το βάζουμε προς το τέλος του βρασίματος.
Τα μαυρομάτικα δεν θέλουν μούλιασμα γιατί βράζουν εύκολα και αν τα μουλιάσετε θα σας ανοίξουν και δεν θα έχετε όμορφη εικόνα στην σαλατούλα σας.
Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνετε και τα βάζετε σε μια σαλατιέρα, εκεί μέσα ρίχνετε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύετε την σαλάτα σας.
από πάνω μπορείτε να βάλετε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και καλή σας όρεξη!!!
τα φασόλια πιάζ μπορούν να γίνουν με όλα τα φασόλια απλώς τα μεγαλύτερα θέλουν από το βράδυ μούλιασμα!