Close
Φαβα με καραμελωμένα κρεμμύδια

Σήμερα ένα λίγο παρεξηγημένο όσπριο το οποίο δεν τρώνε συχνά πια οι οικογένειες!?
Με αυτή την συνταγή θα αναθεωρίσετε λίγο νομίζω οι περισσότεροι!??‪#‎CrazyMOMS‬

Φαβα με καραμελωμένα κρεμμύδια

Συστατικά
500 γρ. φάβα
1 λίτρο χλιαρό νερό από βραστήρα
1ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα ξερά
1 κ.σούπας ζάχαρη
2κ.σούπας ξύδι
Λίγο αλάτι
Λίγο πιπέρι
1κ.σούπας μπούκοβο
2κ.σούπας ψιλοκομμένο μαιντανό
1ματσάκι φρέσκα φύλλα ρίγανης ή και ξερή

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, σοτάρουµε τη φάβα σε λίγο ελαιόλαδο για 5 λεπτά. Προσθέτουµε το νερό, χαµηλώνουµε τη φωτιά, σκεπάζουµε µε καπάκι και αφήνουµε να σιγοβράσει για περίπου 35-45 λεπτά (ανάλογα µε τη φάβα), ανακατεύοντας ανά διαστήµατα. Αν χρειαστεί, προσθέτουµε λίγο χλιαρό νερό.
Σε ένα τηγάνι, σε χαµηλή φωτιά, σοτάρουµε τα κρεµµύδια σε λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουµε συνέχεια, ώστε να µην αρπάξουν. Μόλις αρχίσουν να παίρνουν ένα µελί χρώµα, προσθέτουµε τη ζάχαρη και το ξύδι. Ανακατεύουµε για άλλα 5 λεπτά και αποσύρουµε από την εστία.
Λιώνουμε τη φάβα στην κατσαρόλα με το ραβδομπλέντερ μας (ή με το μίξερ χειρός για όποιον δεν έχει ραβδομπλέντερ) για να αποκτήσει κρεµώδη υφή. Προσθέτουµε τη ρίγανη, τον μαιντανό, το 1 ποτηράκι ελαιόλαδο, το μπούκοβο και όσο αλάτι και πιπέρι χρειάζεται και ανακατεύουµε απαλά.
Σερβίρουµε σε βαθύ πιάτο και γαρνίρουµε µε τα καραµελωµένα κρεµµύδια από επάνω.

Σημείωση
Το ελαιόλαδο μπορείτε να το βάλετε στο τέλος από πάνω ωμό και να μην τσιγαρίσετε την φάβα σας καθόλου!

Καλή σας όρεξη!

Την crazymom θα τη βρείτε στη σελίδα της στο facebook πατώντας εδω

Φαβα με καραμελωμένα κρεμμύδια Φαβα με καραμελωμένα κρεμμύδια Φαβα με καραμελωμένα κρεμμύδια