Συνταγή για αφράτους φαβοκεφτέδες με τη φάβα που περίσσεψε για να δοκιμάσουν και τα παιδιά!
από τη φίλη μας Μαρία Σταθάκη.
- φάβα 300-350 γραμμάρια που μας περίσσεψε
- αυγα 1
- κρεμμυδι 1 ξερό
- δυοσμος 1 κουταλάκι του γλυκού περίπου
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- ρίγανη 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- ελαιολαδο 1-2 κουταλιές της σούπας
- παξιμάδια 3-4 τριμμένα
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γραμμάρια περίπου
Για το αλεύρωμα
- ηλιέλαιο 250-300 ml
Για το τηγάνισμα
Φάβα – Συνταγή της γιαγιάς
Η φάβα είναι πεντανόστιμη και μπορούμε να την μαγειρέψουμε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Αν λοιπόν σας περίσσεψε φάβα, μπορείτε να φτιάξετε αυτούς τους αφράτους, οικονομικούς και πεντανόστιμους φαβοκεφτέδες. Για να δοκιμάσουν και τα παιδιά χωρίς γκρίνιες!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τους φαβοκεφτέδες με τη φάβα που περίσσεψε:
Εκτέλεση για τους φαβοκεφτέδες με τη φάβα που περίσσεψε
Αρχικά βάζουμε τη φάβα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το αυγό, το κρεμμύδι περασμένο από το μούλτι, τον δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη και το ελαιόλαδο.
Παραδοσιακή συνταγή για φάβα Σαντορίνης
Επίσης τρίβουμε στο μούλτι τα παξιμάδια και τα βάζουμε και αυτά. Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας. Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά και καυτό ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσουν.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr