Ferrero Rocher Nutella Cupcake:Σοκόλαση!Σε πάρτυ θα κάνουν θράυση
Υλικά
Για Cupcakes:
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ φλιτζανιού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
¾ φλιτζάνι λάδι
½ φλιτζάνι αποβουτυρωμένο γάλα
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
12 Ferrero Rocher
Για την επικάλυψη:
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
½ φλιτζάνι βούτυρο
¼ φλιτζάνι τυρί κρέμα
⅓ φλιτζανιού Nutella
100 γραμμάρια κουβερτούρα
2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ εκχύλισμα βανίλιας
Για το γαρνίρισμα:
12 Ferrero Rocher
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς .Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.Με ηλεκτρικό μίξερ χτυπάμε λάδι, το αυγό, το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνουν ένα.
Προσθέστε τα συστατικά του πρώτου μπολ στο δεύτερο. Αρχίστε να γεμίζετε τα cups μέχρι τα 2/3 ενώ στη συνέχεια προσθέστε ένα ferrero rocher ενδιάμεσα και συνεχίστε μέχρι να καλύψετε τελείως. Ψήνετε για 20′. Αφαιρέστε τα από τον φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν μέχρι να φτιάξετε την επικάλυψη. Για την επικάλυψη θα λιώσετε σε μπεν μαρί τη κουβερτούρα και θα την αφήσετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτετε το τυρί κρέμα ανακατεύοντας καλά.Προσθέτουμε τέλος τη βανίλια, το αλάτι, τη Nutella, το κακάο και τη λιωμένη σοκολάτα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αφήστε το μείγμα να παγώσει για 10 λεπτά στο ψυγείο και στη συνέχεια με ένα χωνί ζαχαροπλαστικής κάντε την επικάλυψη πάνω από το cupcake. Σε κάθε cupcake γαρνίρετε με ένα Ferrero Rocher. Τοποθετήστε τα στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα