Close
γαύρος-μαρινάτος-συνταγή-

Συνταγή για γαύρο μαρινάτο στο ξύδι με μυρωδικά για μεζεδάκι με το ούζο ή το τσίπουρο, να συνοδεύσετε τα όσπρια αλλά και για ορεκτικό σε τραπέζι με θαλασσινά και ψάρια. Από τη φίλη μας Tasia Soulioti Efstathiou.

 

Γαύρος σαν τηγανιτός στο airfryer

 

Έχετε δοκιμάσει γαύρο μαρινάτο; Είναι ένας ξιδάτος γαύρος με μυρωδικά που είναι ορεκτικό ή μεζεδάκι και τον παραγγέλνουν συχνά σε ουζερί και ψαροταβέρνες. Θα σας δείξουμε πως μπορείτε να φτιάξετε σπιτικό γαύρο μαρινάτο, ξιδάτο και νόστιμο που θα γίνει ο καλύτερος ουζομεζές.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το φιλέτο γαύρου στο ξύδι:

Κάθε χρόνο φτιάχνω φιλέτο γαύρου στο ξίδι, μεζές για ούζο ,συνοδευτικό για όσπρια και όχι μόνο.

γαύρος-μαρινάτος-συνταγή-

Εκτέλεση για το φιλέτο γαύρου στο ξύδι

Αρχικά καθαρίζουμε τον γαύρο από τα κεφάλια και τον βάζουμε σε ένα ταψάκι. Τον σκεπάζουμε με λευκό ξύδι και χοντρό αλάτι και τον αφήνουμε εκεί για 3 ώρες. Έπειτα βγάζουμε το κόκκαλο από τον γαύρο και τον τοποθετούμε σε ένα μπολ.

 

Γαύρος φούρνου με κάπαρη

 

Βάζουμε μία στρώση γαύρο, σκόρδο ψιλοκομμένο, μαϊντανό ψιλοκομμένο, ελαιόλαδο, τριμμένο καρότο στο χοντρό του τρίφτη, τον ψιλοκομμένο άνηθο και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Διατηρούμε στο ψυγείο κι αν θέλουμε προσθέτουμε επιπλέον λευκό ξύδι.

Tips για το φιλέτο γαύρου στο ξύδι

Διατηρείται στο ψυγείο 1 χρόνο περίπου. Μπορούμε να βάλουμε και λίγο ηλιέλαιο για να μην παγώνει το λάδι αλλά και με το ελαιόλαδο ξεπαγώνει πανεύκολα.

γαύρος-μαρινάτος-συνταγή-

Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr