Συνταγή για φιλέτο κοτόπουλο αλά κρεμ με μανιτάρια και καστανό ρύζι. Ζουμερά φιλέτα κοτόπουλου με δεμένη σάλτσα και ρύζι με λαχανικά για το Κυριακάτικο τραπέζι, το δείπνο μας αλλά και για οποιαδήποτε άλλη στιγμή της εβδομάδας. Ένα εύκολο και γρήγορο φαγητό, που στην γεύση θυμίζει πιάτο εστιατορίου, αλλά δεν είναι τίποτα το να το φτιάξεις!
- ρυζι 1 κούπα καστανό
- κρεμμυδι 1 μικρό ξερό
- καλαμποκι 1 κονσέρβα
- αρακας 1 κονσέρβα
- καρότο 1
- κύβος κότας 1
- ελαιολαδο 2 κουταλιές της σούπας
Υλικά
- μανιταρια 600 γραμμάρια
- κρεμμυδι 1 μέτριο
- ελαιολαδο 2 κουταλιές της σούπας
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- μοσχοκάρυδο Κατά βούληση
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλάκι του γλυκού
- ζωμό λαχανικών 300 ml
- κρεμα γαλακτος 200 ml
- μαιντανος ½ μάτσο
- κοτόπουλο 400 γραμμάρια σε λωρίδες φιλέτο
Για την σάλτσα
Δείτε ακόμα Φιλέτο κοτόπουλο με πηχτή σάλτσα – Συνταγή ψησταριάς
Το φιλέτο κοτόπουλου είναι από τα πιο υγιεινά κομμάτια διότι δεν έχει πέτσες και είναι ψαχνό. Αν δεν προτιμάτε το ψαχνό και σας αρέσουν τα ζουμερά σημεία του κοτόπουλου, μπορείτε να φτιάξετε αυτό το φιλέτο κοτόπουλο αλά κρεμ, αφού η σάλτσα το κάνει ζουμερό. Το καστανό ρύζι με τα λαχανικά απογειώνει την γεύση.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το φιλέτο κοτόπουλο αλά κρεμ με μανιτάρια και καστανό ρύζι:
Εκτέλεση για το καστανό ρύζι
Αρχικά βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνουμε να κάψει. Αφού κάψει προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο. Τότε προσθέτουμε το καλαμπόκι, τον αρακά και το καρότο κομμένο σε ροδέλες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Δείτε ακόμα Γιαουρτλού με κοτόπουλο
Στο τέλος προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γυαλίσει το ρύζι. Τότε βάζουμε νερό, μέχρι να καλυφθούν τα υλικά μας. Βάζουμε τον κύβο κότας και βράζουμε ανακατεύοντας συχνά γιατί ρο ρύζι κολλάει εύκολα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό και αλάτι και σβήνουμε την φωτιά όταν το ρύζι μαλακώσει και πιει όλα τα υγρά του.
Εκτέλεση για το κοτόπουλο αλά κρεμ με μανιτάρια
Αρχικά κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε λωρίδες και τις σοτάρουμε καλά στο καυτό ελαιόλαδο, μέχρι το κοτόπουλο να ροδίσει. Έπειτα προσθέτουμε κομμένα σε φέτες τα μανιτάρια, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Έπειτα προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Ρίχνουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και τον ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και έπειτα βάζουμε την κρέμα γάλακτος. Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και στο τέλος βάζουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και αλάτι ή πιπέρι αν χρειάζεται.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Tania Beaneke
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια