Σήμερα το μενού μας έχει κοτόπουλο φρικασέ με σπανάκι και πράσο. Μία ελληνική παραδοσιακή συνταγή για φρικασέ με κοτόπουλο, ιδανικό γεύμα σε οικογενειακά και κυριακάτικα τραπέζια, ακόμη και για το βράδυ του Μ. Σαββάτου, για όσους δεν τρώνε μαγειρίτσα.
Εκτέλεση
Βάζουμε την σωτέζα σε δυνατή φωτιά για να κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο.
Ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι και το πράσο να τσιγαριστούν 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το πράσο, το σπανάκι και τον άνηθο.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το νερό, το σπανάκι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και ζεστό νεράκι να σκεπάζει το κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά.
Στη συνέχεια, σε ένα μπολάκι, βάζουμε τον χυμό από τα λεμόνια, τη μουστάρδα, και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Παίρνουμε 2-3 κουταλιές από το ζουμί του φαγητού, το ρίχνουμε μέσα στο μπολ με την μουστάρδα και στη συνέχεια βάζουμε όλο το μείγμα του μπολ μέσα στην σωτέζα. Το αφήνουμε 2 λεπτά στο μάτι με σβησμένη την θερμοκρασία και είναι έτοιμο.
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Eleni Kappou