Φιλέτο κοτόπουλου με μαρινάδα γιαουρτιού και λαχανικά για σήμερα! Μια υπέροχη συνταγή από τον Παναγιώτη Παπαδάκη.
- κοτόπουλο 700 γρ (3 κομμάτια) φιλέτο στήθος
- Γιαούρτι στραγγιστό 100 γρ
- ελαιολαδο 1 κτσ
- αλατι 1 κτγ
- πάπρικα 1/2 κτγ γλυκιά
- κουρκουμας 1/2 κτγ
- πιπέρι 1/4 κτγ
- σκορδο 1 σκελίδα
Υλικά
Ο Παναγιώτης Παπαδάκης μέσα από την εκπομπή του στο Youtube Live Kitchen μας έχει παρουσιάσει πολλές φορές λαχταριστές συνταγές όπως το Γιαουρτογλυκό με Φρέσκα Φρούτα. Σήμερα θα δοκιμάσουμε μία αλμυρή συνταγή για φιλέτο κοτόπουλου με μαρινάδα γιαουρτιού από τα χεράκια του και σίγουρα θα την αγαπήσουμε.
Υγιεινό φιλέτο κοτόπουλου με μαρινάδα γιαουρτιού και διάφορα λαχανικά. Αυτό το φαγητό είναι ιδανικό για μικρούς και μεγάλους. Είναι υπέροχο σε γεύση και περιλαμβάνει πολλά θρεπτικά λαχανικά. Είναι ελαφρύ και χαμηλό σε λιπαρά ενώ αν θέλετε να το δώσετε αποκλειστικά σε παιδιά μπορείτε να αφαιρέσετε την πάπρικα. Δείτε την συνταγή:
ENGLISH
INGREDIENTS
700 g(3 pieces)chicken breast
100 g yoghurt
1 tbsp olive oil
1 tsp salt
1/2 tsp sweet paprika
1/2 tsp turmeric
1/4 tsp pepper
1 garlic clove
——————————–
2 potatoes
1 eggpalnt
1 medium onion
2 green peppers
1 red pepper
1 zucchini
2 tomatoes
70 g olive oil
1/2 tsp thyme
1/2 tsp oregano
1 tbsp mustard
1,5 tsp salt
1/2 tsp pepper
1/2 tsp sweet paprika
——————————
35×43
GERMAN
ZUTATEN
700 g (3 Stück)Hähnchenbrust
100 g Joghurt
1 EL Olivenöl
1 TL Salz
1/2 TL süßer Paprika
1/2 TL Kurkuma
1/4 TL Pfeffer
1 Knoblauchzehe
——————————–
2 Kartoffeln
1 Eierschale
1 mittelgroße Zwiebel
2 grüne Paprika
1 rote Paprika
1 Zucchini
2 Tomaten
70 g Olivenöl
1/2 TL Thymian
1/2 TL Oregano
1 EL Senf
1,5 TL Salz
1/2 TL Pfeffer
1/2 TL süßer Paprika
Εκτέλεση
Χαράζουμε τα 3 κομμάτια από το φιλέτο κοτόπουλο και τα βάζουμε σε ένα πυρέξ. Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το γιαούρτι, το αλάτι , το ελαιόλαδο ,την πάπρικα, τον κουρκουμά, το πιπέρι και το σκόρδο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα κομμάτια κοτόπουλου και τα αναμιγνύουμε πολύ καλά να πάει η μαρινάδα παντού. Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε χοντρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα ταψί 35χ43 εκ.
Προσθέτουμε μέσα στα λαχανικά το ελαιόλαδο, την μουστάρδα , την πάπρικα , το αλάτι ,την ρίγανη , το θυμάρι και το πιπέρι ανακατεύοντας τα όλα τα λαχανικά πολύ καλά. Βάζουμε πάνω από το ταψί μια σχάρα και τοποθετούμε στην σειρά τα 3 κομμάτια από το φιλέτο κοτόπουλου.
Δείτε ακόμα Κινέζικο κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 35-40 λεπτά στους 180 c. Το φαγητό με το φιλέτο και τα λαχανικά είναι έτοιμο να το απολαύσουμε εμείς και οι αγαπημένοι μας!! Ένα πολύ γευστικό και υγιεινό καλοκαιρινό φαγητό!! Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο παρακάτω:
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr