Φιλέτο μοσχάρι με φανταστική σάλτσα πιπεριας
Απο την χρυσοχέρα Elena Psillia
Υλικα:
4 φιλέτα μοσχαρίσια
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σως με πιπέρια:
3 κσ κόκκους πράσινο και μαύρο πιπέρι
60 γρ βούτυρο
1 κρεμμύδι εσαλοτ ψιλοκομμένο
100 ml brandy (κονιακ)
100 ml ζωμό βοδινό
60 ml κρέμα γάλακτος
Εκτελεση:
Φτιάχνουμε τη σως. Σπάμε ελαφρά τους κόκκους πιπέρια σε μπλέντερ ή με πλάστη.
Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο. Σωταρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά περίπου και προσθέτουμε το κονιακ και τα πιπέρια. Βράζουμε για άλλα 3 λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό και βράζουμε άλλα 3 λεπτά. Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράζει μέχρι όσο πηχτή τη θέλουμε τη σάλτσα.
Για τα φιλέτα:
Αλατοπιπερωνουμε τα φιλετα και απο τις δυο πλευρες (εγω χρησιμοποιησα αλατι χοντροκομνενο ιμαλαίων και χοντροτριμμενο πιπερι). Σε τηγάνι αντικολητικο ζεσταίνουμε καλά ελαιόλαδο. Βαζουμε τα φιλετα και τα ψήνουμε για 3 με 4 λεπτά από κάθε πλευρά γυρνώντας τα συχνά. Μόλις τα βάλουμε στο τηγάνι στα 2 λεπτά κατεβάζουμε ελάχιστα τη θερμοκρασία. Μόλις είναι έτοιμα τα αφήνουμε να σταθούν για λίγο και βάζουμε τη σως και σερβίρουμε αμέσως.
Καλή επιτυχία!!
Ειδήσεις σήμερα
- Πότε κλείνουν τα σχολεία για το Πάσχα του 2025
- Άσχημες μυρωδιές στον φούρνο : Κάντε τον να μοσχομυρίζει με 2+1 φυσικά καθαριστικά
- Δημήτρης Λάλος: Το story του για την Μαριλίτα Λαμπροπούλου που δείχνει ότι είναι πιο δεμένοι από ποτέ
- Πως θα καταφέρετε να δώσετε στο παιδί το φάρμακο χωρίς να το φτύσει και χωρίς να κάνει εμετό
- Ανακαλείται σοκολάτα – Εντοπίστηκε καρκινογόνα ουσία