Συνταγή για φιλέτο μπακαλιάρου με πατάτες και διάφορα λαχανικά στο φούρνο! Ζουμερό φιλέτο μπακαλιάρου με πατάτες, πιπεριές, καρότο και κρεμμυδάκια στον φούρνο, ψημμένα σε σάλτσα από κουρκουμά και όλες τις μυρωδιές των λαχανικών! Γίνεται πεντανόστιμο!
- μπακαλιάρος 1 πακέτο κατεψυγμένο
- πατατες 4 σε ροδελες
- καρότο 1 κομμένο
- πιπεριά Φλωρίνης 1
- πιπεριά 1 πορτοκαλί
- κρεμμυδι 1 μεγάλο σε ροδελες
- σκορδο 2 σκελίδες
- μαιντανος 1/4 ματσάκι
- δυοσμος Λίγο
- λεμονι Χυμό 1
- ντοματα 1
- ελαιολαδο 60ml
- πιπέρι κατά βούληση
- αλατι κατά βούληση
- κουρκουμας 1 κουταλάκι του γλυκού
- ρίγανη μισό κουταλάκι του γλυκού
Υλικά
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Τοποθετούμε το ψαράκι, εφόσον έχουμε ξεπαγωσει κ έχουμε ξεπλύνει,στο ταψί, το αλατοπιπερωνουμε,ρίχνουμε ρίγανη. Στη συνέχεια σ’ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά, πατάτες,, πιπεριές κομμένες , μυρωδικά εκτός ντομάτας κ λεμονιού.
Αλατοπιπερωνουμε, βάζουμε ρίγανη και κουρκουμά, λάδι. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε στο ταψί. Χτυπάμε στο μουλτι λάδι, τη ντομάτα (ξεφλουδισμένη) και το λεμόνι και το ρίχνουμε στο ταψί μας να πάει παντού.
Δείτε ακόμη Μπακαλιάρος σκορδαλιά με υπέροχο τραγανό κουρκούτι!
Σκεπάζουμε με βρεγμένη λαδόκολλα και ψήνουμε μέχρι να γίνουν οι πατάτες. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα ώστε να πιει τα υγρά του το φαγητό ένα τέταρτο πριν το τελείωμα. Το φιλέτο μπακαλιάρου είναι έτοιμο. Ζουμερο ζουμερο και περιμένει να το απολάυσουμε.
Κυριακή ΝικολακοπούλουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ