Close

Φλογέρες με κρέμα από διάφορα τυριά & σουσάμι ιδανικά για κολατσιό

Φλογέρες με κρέμα από διάφορα τυριά & σουσάμι ιδανικά για κολατσιό

Αφράτες, ατομικές φλογέρες με 4 τυριά και αφράτη ζύμη γιαουρτιού χωρίς μαγιά. Ένας μοναδικός  συνδυασμός  φέτας, με γραβιέρα, μυζήθρα και σιμιγδάλι μέσα σε βουτυράτη ζύμη που λιώνει στο στόμα.

Είναι εύκολες φλογέρες και η εκτέλεση της συνταγής είναι σε video βήμα, βήμα για να μπορέσουμε να τα φτιάξουμε όλοι.

Ένα τέλειο χορταστικό κολατσιό για την δουλειά, το σχολείο αλλά και την παραλία.  Είναι τόσο νόστιμες που τα παιδιά θα τις  λατρέψουν και θα σας τις ζητάνε συνεχώς.

Δοκιμάστε τα!!

Εκτέλεση

Όταν πάρει θερμοκρασία προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε να γίνουν κρέμα.
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε το βούτυρο.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει εκτός ψυγείου.

Δουλεύουμε το κρύο βούτυρο με το μισό περίπου αλεύρι να γίνουν ψίχουλα.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το αυγό μαζί με το ασπράδι, το λάδι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε λίγο αλεύρι, το μπέικιν, λίγο αλάτι και συνεχίζουμε το ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
Στην κρύα κρέμα βάζουμε την φέτα, την γραβιέρα, το κίτρινο τυρί, την μυζήθρα, το αυγό, πιπέρι και δουλεύουμε καλά.
Ανοίγουμε την ζύμη σε ορθογώνιο φύλλο.
Κόβουμε σε μικρότερα ορθογώνια φύλλα, τα δικά μας είναι 16×10 εκατοστά.

Στην μία πλευρά τοποθετούμε αρκετή γέμιση.
Την άλλη την αλείφουμε με τον κρόκο που κρατήσαμε.
Τυλίγουμε σε ρολό και κλείνουμε καλά.
Κόβουμε τις άκρες και περνάμε τις φλογέρες μας από βρεγμένο σουσάμι.
Τις τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Δείτε την εκτέλεση βήμα,βήμα στο videoπου ακολουθεί:

Φλογέρες με κρέμα από διάφορα τυριά & σουσάμι ιδανικά για κολατσιό