Close

Φλογέρες με ζύμη τύπου κουρού, γεμιστές με ζαμπόν και τυρί ιδανικές για κολατσιό

Φλογέρες με ζύμη τύπου κουρού, γεμιστές με ζαμπόν και τυρί ιδανικές για κολατσιό

Πεντανόστιμες φλογέρες με αφράτη σπιτική ζύμη σαν κουρού, ζαμπόν κίτρινο τυρί, φέτα ή όποιο άλλο υλικό σας αρέσει. Μία συνταγή που θα σας λύσει τα χέρια αφού είναι πολύ εύκολη και γρήγορη. Επίσης μπορούμε να κάνουμε πολλές παραλλαγές στην γέμιση, ακόμα και να χρησιμοποιήσουμε και το κοτόπουλο η ότι άλλο μας έχει περισσέψει. Αρκεί να το κόψουμε σε λεπτές φέτες.

Είναι το τέλειο ορεκτικό άλλα και ένα πολύ νόστιμο σνακ για όλες τις ώρες της μέρας. Είναι ελαφρύ, αφού το φτιάχνουμε στον φούρνο και έτσι μπορούμε να το απολαύσουμε χωρίς πολλές τύψεις. Η συνταγή αυτή είναι ιδανική επιλογή για να συνοδεύσουμε το κρασί μας παρέα με φίλους.

Φτιάξτε τα θα γίνουν ανάρπαστα. Γιατί είναι ένα σνακ που εκτός από τους μεγάλους αρέσει πολύ και στα παιδιά!

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά με το χλιαρό γάλα τη ζάχαρη και 2 κ.σ. αλεύρι. Και αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά να φουσκώσει. Στο ίδιο μπολ με τη μαγιά προσθέτουμε το λάδι και το κοσκινισμένο αλεύρι με το αλάτι. Ζυμώνουμε μία μαλακιά ζύμη και κόβουμε κατευθείαν σε κομμάτια με μέγεθος καρυδιού. Τα σκεπάζουμε και αφήνουμε για 15 λεπτά.

Στη συνέχεια κόβουμε σε λουρίδες το σαλάμι και το κασέρι και τρίβουμε το τυρί αν θα βάλουμε.
Παίρνουμε μία-μία τις μπάλες και ανοίγουμε πολύ λεπτό φύλλο διάφανο σχεδόν (εγώ τα άνοιξα με ένα μακρόστενο ποτήρι)βάζουμε μέσα ότι θέλουμε. Δείτε τις φωτογραφίες βήμα βήμα. Τα βάζουμε στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα πασπαλίζουμε με το κρόκο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά. Ανάλογα με τον φούρνο.

Φλογέρες με ζύμη τύπου κουρού, γεμιστές με ζαμπόν και τυρί ιδανικές για κολατσιό

Φλογέρες με ζύμη τύπου κουρού, γεμιστές με ζαμπόν και τυρί ιδανικές για κολατσιό

Φλογέρες με ζύμη τύπου κουρού, γεμιστές με ζαμπόν και τυρί ιδανικές για κολατσιό

Φλογέρες με ζύμη τύπου κουρού, γεμιστές με ζαμπόν και τυρί ιδανικές για κολατσιό

Φλογέρες με ζύμη τύπου κουρού, γεμιστές με ζαμπόν και τυρί ιδανικές για κολατσιό

Φλογέρες με ζύμη τύπου κουρού, γεμιστές με ζαμπόν και τυρί ιδανικές για κολατσιό

Φλογέρες με ζύμη τύπου κουρού, γεμιστές με ζαμπόν και τυρί ιδανικές για κολατσιό

Φλογέρες με ζύμη τύπου κουρού, γεμιστές με ζαμπόν και τυρί ιδανικές για κολατσιό

Φλογέρες με ζύμη τύπου κουρού, γεμιστές με ζαμπόν και τυρί ιδανικές για κολατσιό

Φλογέρες με ζύμη τύπου κουρού, γεμιστές με ζαμπόν και τυρί ιδανικές για κολατσιό

Φλογέρες με ζύμη τύπου κουρού, γεμιστές με ζαμπόν και τυρί ιδανικές για κολατσιό

Φλογέρες με ζύμη τύπου κουρού, γεμιστές με ζαμπόν και τυρί ιδανικές για κολατσιό

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Αννα Κασσανδρεια