Συνταγή για αφράτα φουσκωτά τυροπιτάκια με φέτα, σαν κρουασανάκια με ζύμη ατσμά, που μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε σαν πασπαρτού για γλυκά και αλμυρά πιτάκια, για το σχολικό κολατσιό και το παιδικό πάρτι
από τη φίλη μας Ρήνα Κοντού.
- Γάλα φρέσκο 1 κούπα του νες χλιαρό
- καλαμποκέλαιο 1/2 κούπα
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- αυγα 1
- ασπραδια 1
- ζαχαρη 2 κουταλάκια του γλυκού
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό
Υλικά
- φέτα 500 γραμμάρια περίπου
Για τη γέμιση
Τυροπιτάκια κουρού που μένουν μαλακά για μέρες
Τα τυροπιτάκια είναι παντός καιρού και αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους. Αν έχετε ξεμείνει από ιδέες για το τί μπορείτε να φτιάξετε για το σχολικό κολατσιό ή το παιδικό πάρτι, τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε αυτά τα πανεύκολα, φουσκωτά τυροπιτάκια, που είναι σκέτος αφρός.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα φουσκωτά τυροπιτάκια:
Εκτέλεση για τα φουσκωτά τυροπιτάκια
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το χλιαρό φρέσκο γάλα, το καλαμποκέλαιο, τη ξερή μαγιά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αυγό, το ασπράδι, την ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε και πάλι. Ξεκινάμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, δουλεύοντας τη ζύμη παράλληλα, μέχρι να πάρουμε μία αφράτη ζύμη.
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος. Έπειτα την ξεφουσκώνουμε λίγο με τα χέρια και τη χωρίζουμε σε μπαλάκια με το ίδιο μέγεθος. Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φύλλο και του δίνουμε όσο γίνεται τρίγωνο σχήμα.
Μαλακά τυροπιτάκια με φέτα και δυόσμο
Θρυμματίζουμε τη φέτα με τα χέρια και γεμίζουμε με λίγη φέτα το κάθε φυλλαράκι. Ρολάρουμε και βάζουμε τα πιτάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 35-40 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο μας.
Tips για τα φουσκωτά τυροπιτάκια
Αντί για καλαμποκέλαιο μπορούμε να βάλουμε ηλιέλαιο. Τα μετράμε όλα τα υλικά με την ίδια κούπα. Μπορεί να χρειαστούμε λίγο περισσότερο ή λίγο λιγότερο αλεύρι.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια