Αφράτη και φουσκωτή σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο για σχολικό κολατσιό αλλά και για το κολατσιό των μεγάλων. Χορταστική, με αυθεντική γεύση και άρωμα γιαγιάς.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού
- αυγα 4
- Γιαούρτι στραγγιστό 250 γραμμάρια
- ελαιολαδο 1 φλιτζάνι
- σπανακι 350 γραμμάρια
- κρεμμυδι 2 φρέσκα
- άνηθος 1 μικρό ματσάκι ψιλοκομμένος
- Φέτα κατσικίσια 400 γραμμάρια
- πιπέρι Κατά βούληση
- αλατι 1 πρέζα
Υλικά
Από τις αγαπημένες μας πίτες είναι οι χορτόπιτες, οι σπανακοτυρόπιτες και οι σπανακόπιτες. Επειδή όμως ο χρόνος μας είναι περιορισμένος και η κούραση μας μεγάλη, αν μπορούμε να γλιτώσουμε κόπο και χρόνο το κάνουμε. Έτσι σήμερα θα σας δείξουμε μία συνταγή για σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο.
Δείτε ακόμα Σπανακοτυρόπιτα της γιαγιάς
Δεν χρειάζεται να ανοίξετε φύλλο, να λερώσετε πολλά σκεύη, να πιαστούν τα χέρια σας στο ζύμωμα. Είναι μία γρήγορη και νόστιμη λύση για μικρούς και μεγάλους και σίγουρα αποτελεί μία ιδανική συνταγή για σπανακοτυρόπιτα, για όσους δεν έχουν ασχοληθεί ιδιαίτερα με την μαγειρική ή τις ζύμες.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Φουσκωτή σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο
Εκτέλεση για την Φουσκωτή σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα αυγά, το στραγγιστό γιαούρτι και χτυπάμε καλά τα υλικά μας. Στην συνέχεια προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι.
Μόλις “δέσει” το μείγμα, προσθέτουμε το σπανάκι, το οποίο το έχουμε προηγουμένως ζεματίσει για 2 λεπτά και το έχουμε στραγγίξει καλά. Προσθέτουμε επίσης τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, το αλάτι, το πιπέρι, τον ψιλοκομμένο άνηθο και την θρυμματισμένη κατσικίσια φέτα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι της σούπας.
Δείτε ακόμα Σπανακοτυρόπιτα με σιμιγδάλι
Παίρνουμε μία φόρμα για κέικ ή ένα απλό ταψί Νο18 και με ένα πινέλο λαδώνουμε και αλευρώνουμε τον πάτο. Μεταφέρουμε το μείγμα στο σκεύος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 170-180 βαθμούς Κελσίου.
Tips για την Φουσκωτή σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο
Αντί για ελαιόλαδο μπορούμε να βάλουμε ηλιέλαιο. Μπορούμε να βάλουμε όποια φέτα μας αρέσει, αντί για κατσικίσια. Αν θέλετε να κάνετε διπλή δόση χρησιμοποιήστε ταψί Νο34, ανάλογα και με το πόσο πάχος θέλετε να έχετε. Αντί για σπανάκι μπορούμε να βάλουμε σέσκουλα ή άλλα χόρτα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Anna Kassandra
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή