Close

Φουσκωτό κέικ αμυγδάλου

κέικ-αμυγδάλου-συνταγή-

Συνταγή για εύκολο κέικ φαρινά με αμύγδαλο και άρωμα πορτοκαλιού για το πρωινό όλης της οικογένειας, για κολατσιό στη δουλειά ή για να συνοδεύσουμε το καφεδάκι μας. Το πιο αφράτο κέικ με το πιο όμορφο άρωμα.

Από την φίλη μας Στεφοπουλου Μενια

Κέικ φουλ στη σοκολάτα

Τίποτα πιο νόστιμο και πιο “μαμά” από ένα κέικ φαρίνα. Σήμερα λοιπόν είπαμε να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό, βασισμένο όμως στο παραδοσιακό και αγαπημένο κέικ φαρίνα. Κέικ αμυγδάλου, φουσκωτό, αφράτο και μέσα στη γλύκα, για το πρωινό μας ή το καφεδάκι μας.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το φουσκωτό κέικ αμυγδάλου:

 

κέικ-αμυγδάλου-συνταγή-

Εκτέλεση για το φουσκωτό κέικ αμυγδάλου

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την ζάχαρη και τα αυγά και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει. Τότε προσθέτουμε το ηλιέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα.

κέικ-αμυγδάλου-συνταγή-

Προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, τη βανίλια με άρωμα λεμόνι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μόλις ομογενοποιηθεί προσθέτουμε τα τριμμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.

Κέικ μπανάνας στο airfryer

Λαδώνουμε μία φόρμα του κέικ και μεταφέρουμε εκεί το μείγμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 1 ώρα περίπου, μέχρι να βάλουμε ένα μαχαίρι και να βγει καθαρό.

κέικ-αμυγδάλου-συνταγή-

Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr