Συνταγή για κέικ αφράτο, με πηχτή και αρωματική σάλτσα πορτοκαλιού για το πρωινό μας, για να συνοδεύσουμε το καφεδάκι μας ή για να τρατάρουμε κάτι τους επισκέπτες μας. Ένα εύκολο φουσκωτό κέικ μέσα στην γλύκα με έντονο άρωμα και γεύση πορτοκαλιού από την Τζένη Τσανακτσίδου.
- αυγα 4
- ζαχαρη 200 γραμμάρια
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 125 ml
- Γάλα φρέσκο 125 ml
- ηλιέλαιο 200 ml
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 1 πορτοκάλι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
Υλικά
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 240 ml
- ζαχαρη 2 κουταλιές της σούπας
- κορν φλαουρ 1 κουταλιά της σούπας γεμάτη
Για το γλάσο πορτοκαλιού
Τα κέικ, με όλες τις γεύσεις και όλες τις παραλλαγές είναι από τα αγαπημένα μας γλυκά για δύο βασικούς λόγους. Είναι εύκολα και σου δίνουν πολλές επιλογές στο να τα φτιάξεις. Μπορείς να φτιάξεις κλασικό κέικ φαρίνα, κέικ με τρούφα, κέικ με ξηρούς καρπούς, κέικ με γλάσα.
Κέικ μαρμπρέ για κολατσιό στο σχολείο
Σήμερα η Τζένη Τσανακτσίδου μας έφτιαξε ένα φουσκωτό κέικ αφράτο με γλάσο πορτοκάλι. Τώρα που φθινοπώριασε και τα πορτοκάλια σε λίγο θα είναι στην εποχή τους, ένα αρωματικό και μέσα στη γλύκα κέικ πορτοκάλι είναι ότι πρέπει!
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το φουσκωτό κέικ με γλάσο πορτοκαλιού:
Εκτέλεση για το φουσκωτό κέικ με γλάσο πορτοκαλιού
Αρχικά χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη στο μίξερ, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Έπειτα προσθέτουμε το ηλιέλαιο, τον φυσικό χυμό πορτοκαλιού και το φρέσκο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Στο τέλος, ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το οποίο το έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν πάουντερ. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε το μείγμα με μία μαρίζ. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα του κέικ και μεταφέρουμε εκεί το μείγμα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, για 50 λεπτά. Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και στη συνέχεια το αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα.
Φουσκωτό κέικ αμυγδάλου
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τον χυμό πορτοκαλιού, την ζάχαρη και το κορν φλάουρ και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πήξει ελαφρώς. Αποσύρουμε από την φωτιά το γλάσο και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό σε θερμοκρασία δωματίου. Ρίχνουμε το χλιαρό γλάσο πάνω από το κρύο κέικ και είναι έτοιμο.
Την είδαμε στην ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Κλειστά Σχολεία μέχρι και τα Χριστούγεννα – Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών
- Design Your Christmas Tree με DIY Στολίδια με τις Φωτογραφίες των Παιδιών
- Αστυνομικός της Βουλής : Μέλος σε σκοτεινή αίρεση ο 45χρονος
- Κώστας Δίγκας : Ο Πρωταγωνιστής της “Λάμψης” με τις φανατικές θαυμάστριες σήμερα στα 68 του παραμένει γοητευτικός
- Βήμα βήμα πως να φτιάξετε αλμυρό Χριστουγεννιάτικο σπιτάκι