Όταν ήμασταν μικρά και ζητούσαμε γλυκό, η μαμά μας πάντα μας έφτιαχνε λαχταριστούς και φουσκωτούς λουκουμάδες με αγνό μέλι. Σήμερα θα θυμηθούμε τα παιδικά μας χρόνια και θα δοκιμάσουμε λουκουμάδες με σιρόπι.
- νερό 1 κούπα του νες καφέ χλιαρό
- Γάλα φρέσκο 1 κούπα του νες καφέ χλιαρό
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κούπες του νες καφέ
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- ζαχαρη 2 κουταλάκια του γλυκού
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ελαιολαδο 2 κουταλάκια του γλυκού
Για τους λουκουμάδες
Μπορεί πλέον να ζούμε σε μία εποχή που έχουμε πληθώρα γλυκών για να επιλέξουμε, όμως σαν τα παραδοσιακά γλυκά δεν έχει. Πρώτον μας ξυπνούν νοσταλγικές αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια και δεύτερον, μας βοηθάει να μην ξεχάσουμε τις καταγωγές μας.
Δείτε ακόμα Λουκουμάδες με μέλι και ταχίνι
Έχετε δοκιμάσει σίγουρα λουκουμάδες με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Με μέλι, με διάφορες πραλίνες, μπισκότο, σοκολατάκια, ακόμη και αλμυρούς λουκουμάδες. Σήμερα όμως θα δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό. Χρυσαφένιοι και φουσκωτοί λουκουμάδες για απογευματινό με σιρόπι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τους φουσκωτούς λουκουμάδες για απογευματινό
Εκτέλεση για τους φουσκωτούς λουκουμάδες για απογευματινό
Σε μία λεκάνη διαλύουμε την ξερή μαγιά στο χλιαρό νερό και στο χλιαρό φρέσκο γάλα. Στην συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη, το αλάτι, το ελαιόλαδο και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε έναν χυλό και στην συνέχεια τον αφήνουμε για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος, σκεπασμένο, να φουσκώσει.
Βάζουμε μπόλικο ηλιέλαιο σε ένα βαθύ κατσαρολάκι και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. Για να βάλουμε τους λουκουμάδες στο τηγάνι, παίρνουμε ένα κουτάλι της σούπας, παίρνουμε λίγο λίγο από τον χυλό και με το χέρι μας βοηθάμε τον χυλό να πέσει στο τηγάνι.
Δείτε ακόμα Λουκουμάδες με 2 υλικά χωρίς ζάχαρη
Στο μεταξύ έχουμε προετοιμαστεί από πριν το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, την ζάχαρη και την κανέλα και βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη καλά.
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει τελείως σε θερμοκρασία δωματίου και σιροπιάζουμε τους ζεστούς λουκουμάδες με το κρύο σιρόπι, βουτώντας τους λουκουμάδες στο σιρόπι, φέρνοντάς τους 1-2 γύρες και στην συνέχεια αφαιρώντας τους.
Tips για τους φουσκωτούς λουκουμάδες για απογευματινό
Μπορούμε να προσθέσουμε αν θέλουμε και μέλι. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το γάλα με νερό. Η κούπα του νες αντιστοιχεί σε 250 γραμμάρια περίπου.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Άννα Γιαννίκου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr